Azlan (The Typewriter) Kurang Menonjol Untuk Kekal Lama - Hiburan | mStar

Azlan (The Typewriter) Kurang Menonjol Untuk Kekal Lama

Azlan The Typewriter
Azlan (The Typewriter)
PETALING JAYA: Penyanyi Azlan (The Typewriter) mengaku dia semakin kurang menonjolkan diri di khalayak sejak akhir-akhir ini.

Azlan atau nama sebenarnya Nor Azlan Rosle, 32, berkata, dia lebih selesa dengan keadaan itu kerana ia merupakan strategi untuk kekal lama dalam industri hiburan.

"Saya hanya akan keluar di khalayak apabila ada produk terbaharu untuk dikongsi dengan menampilkan lagu-lagu yang berkualiti.

"Berdasarkan kajian dan pemerhatian yang dibuat mengenai artis-artis tempatan dan antarabangsa, saya nampak, mereka akan kekal lama jika jarang berada di khalayak melainkan tampil dengan produk muzik terkini mereka. Jadi saya pun ingin menggunakan konsep itu," katanya kepada mStar Online.

Tambah Azlan lagi, sudah tiba masanya dia mengubah haluan dan gaya muzik mengikut genre yang disukai agar dapat diterima oleh peminat yang lebih luas.

Sebagai strategi baharu, Azlan merancang mahu mengeluarkan dua album berbeza di mana album terbaharunya berjudul Akuarium akan dijual buat peminat-peminat yang menggemari muzik underground.

Sebanyak lima buah lagu yang dimuatkan iaitu Akuarium, Bukan Ugutan, Pasar Karat, Analisa dan Ohh Ooo.

Manakala untuk pasaran komersial pula, Azlan akan muncul dengan single lagu terbaharu iaitu Kunci Jiwa.

"Saya sengaja cuba memperkenalkan konsep muzik yang berbeza bersama kumpulan The Typewriter menerusi album Aquarium dan ia khas buat peminat-peminat yang menggemari muzik underground.

"Selain itu, dalam album Aquarium, ia juga merupakan muzik yang saya terokai dengan cara penyampaian yang tersendiri manakala Kunci Jiwa akan menjadi sebuah lagu yang lebih komersial. Sesuai buat pendengar-pendengar daripada pelbagai lapisan masyarakat," tuturnya.

Azlan , The Typewriter , Mengaku , Kurang Menonjol

Artikel Sebelum

Nas Adila Mohon Petunjuk Pilih Calon Suami

Artikel Berikut

Lebih Artikel

Isteri Adun Panti meninggal dunia