suria

Emma Maembong Terima Teguran Kerana Imej Selekeh

Emma mengakui pernah ditegur tentang imejnya yang dikatakan selekeh dan berjanji akan memberi tumpuan kepada perkara itu.
Emma mengakui pernah ditegur tentang imejnya yang dikatakan selekeh dan berjanji akan memberi tumpuan kepada perkara itu.
Emma mengakui pernah ditegur tentang imejnya yang dikatakan selekeh dan berjanji akan memberi tumpuan kepada perkara itu.

PETALING JAYA: Pelakon Emma Maembong mengakui pernah ditegur oleh beberapa pihak apabila dia dikatakan tampil berimej selekeh dan penampilannya tidak menarik sebagai seorang artis.

Emma atau nama sebenarnya, Fatimah Rohani Ismail, 20, berkata, dia menyedari perkara itu yang pada dasarnya berpunca daripada cara dia dibesarkan oleh bapanya, Ismail Maembong iaitu seorang pelukis terkenal negara.

"Saya akui kurang bijak berfesyen kerana mungkin saya dibesarkan tanpa pengaruh seorang wanita dalam hidup saya selepas ibu bapa bercerai.

"Bapa banyak mempengaruhi siapa diri saya sekarang kerana beliau sendiri seorang yang cukup 'simple' dan sejujurnya saya senang dengan gaya yang ringkas dalam berfesyen," ujarnya kepada mStar Online selepas ditemui pada majlis pelancaran drama Cinta Itu Milikku di sini baru-baru ini.

Cinta Itu Milikku terbitan Orangetree Production itu akan pada setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 7 malam di TV3 bermula 12 November ini.

Selain Emma, drama bersiri 24 episod itu turut menampilkan Fazreen Rafi, Ana Dahlia, Ery Putra, Mustapha Kamal, Karl Shafek, Sherry Merlis dan Liza Abdullah.

Dalam pada itu, Emma berkata, dia berjanji akan mengubah penampilannya supaya tampak lebih baik demi menjaga statusnya sebagai seorang pelakon.

Namun kata Emma, dia tidak akan melakukan perubahan drastik kerana lebih senang dengan imej sebenarnya.

"Saya akui kepentingan berfesyen apabila bergelar artis dan akan melakukan perubahan secara perlahan-lahan supaya sesuai dengan status saya sebagai pelakon," katanya.

Sementara itu, Emma memberitahu dia tidak mahu lagi diberi tumpuan kerana kisah peribadi sebaliknya ingin masyarakat melihat bakat lakonan yang ada padanya.

Masih banyak perkara yang perlu diberikan tumpuan memandangkan baru lima bulan dia terlibat dalam industri lakonan yang sebenarnya masih lagi baru.

"Rasanya sudah cukup saya mengulas mengenai kontroversi yang melanda diri saya sebelum ini dan sudah tiba masanya tumpuan diberikan kepada kerjaya saya pula.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain