Ernie Zakri Contohi Alyah Gara-Gara Tidak Popular - Hiburan | mStar

Ernie Zakri Contohi Alyah Gara-Gara Tidak Popular

Ernie mengagumi ketabahan Alyah dalam membariskan dirinya antara penyanyi terbaik di negara ini.
Ernie mengagumi ketabahan Alyah dalam membariskan dirinya antara penyanyi terbaik di negara ini.

PETALING JAYA: Juara Bintang RTM 2009 (BRTM 2009), Ernie Zakri menjadikan penyanyi Alyah sebagai idola selepas album pertamanya yang dilancarkan pada tahun lalu tidak mendapat sambutan.

Ernie, 20, berkata, Alyah yang mengambil masa hampir 10 tahun untuk dikenali dan diterima peminat telah memberinya semangat supaya tidak berputus asa walaupun albumnya gagal di pasaran.

"Kecewa tu memang ada kerana banyak usaha telah dan ramai pihak terlibat dalam menjayakan album tersebut tetapi mungkin belum rezeki saya.

"Apabila teringat Alyah yang pernah melalui pelbagai cabaran dan kesabaran beliau untuk bergelar penyanyi, saya jadi lebih bersemangat untuk bangkit semula," katanya kepada mStar Online ketika ditemui baru-baru ini.

Tambah Ernie, walaupun kecewa dengan kegagalan itu dia menganggap rezekinya dalam bidang nyanyian belum berpihak kepadanya dan akan menggandakan usaha selepas ini.

Dalam pada itu, Ernie berkata, kemunculan single terbarunya bersama Aiman Hakim berjudul Khalimah Janji adalah usaha terbaru untuk mendapat perhatian daripada pendengar dan peminat.

Tidak menafikan menumpang populariti artis lelaki yang terkenal dengan drama Vanila Coklat itu, Ernie berkata, dia tidak melihat perkara itu sebagai negatif tetapi memandang pada sudut positif dalam memberi bonus kepada kerjayanya.

"Insya-Allah dengan populariti Aiman ia juga adalah platform untuk masyarakat mengenali saya dan peluang yang diberikan oleh syarikat rakaman iaitu FMC tidak saya tolak begitu sahaja kerana ia adalah untuk kebaikan kerjaya saya sebelum muncul dengan album kedua," ujarnya.

Sementara itu, Ernie memberitahu dia ada mendapat beberapa tawaran berlakon namun terpaksa menolak kerana ingin memberikan tumpuan kepada nyanyian dan pengajian dalam bidang muzik yang sedang diikutinya di Universiti Teknologi Mara (UiTM) di Shah Alam.

Ernie menjelaskan dia tidak mahu terburu-buru mengejar semua benda dalam satu masa namun tidak menolak akan berlakon suatu hari nanti.

"Keutamaan saya adalah kepada pengajian buat masa ini kerana saya yakin dengan pendidikan saya sekali gus dapat melebarkan sayap saya dengan lebih tinggi. Pendidikan adalah jaminan paling penting buat saya," katanya.

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel