Gaun Kate Middleton Beri Keuntungan Besar - Hiburan | mStar

Gaun Kate Middleton Beri Keuntungan Besar

Gaun yang dikenakan kate Middleton pada majlis perkahwinannya benar-benar menarik perhatian ramai khususnya golongan wanita.
Gaun yang dikenakan kate Middleton pada majlis perkahwinannya benar-benar menarik perhatian ramai khususnya golongan wanita.

GAUN pengantin yang dikenakan oleh Kate Middleton pada majlis perkahwinannya bersama Putera William bukan hanya menjadi satu ikon, tetapi telah menghasilkan keuntungan yang besar bagi pihak Istana Buckingham apabila ia dipamerkan di istana itu.

Sejak gaun yang direka khas oleh Sarah Burton daripada Alexander McQueen itu dijadikan pameran, gaun itu telah berjaya menarik perhatian ramai pengunjung.

Malah, jumlah pengunjung kediaman Ratu England itu mencapai rekod baru dan difahamkan, sehingga hujung tahun ini, tapak pameran di istana tersebut akan menerima pengunjung lebih daripada setengah juta orang, hanya kerana ingin melihat sendiri gaun tersebut.

Malah pihak istana juga mampu mengaut keuntungan sebanyak RM384,293 daripada pameran gaun itu sahaja.

"Tahun ini, kami menerima jumlah pengunjung paling ramai dan terbukti gaun yang dipakai oleh Kate begitu popular," kata salah seorang wakil daripada jenama koleksi barangan istana, Royal Collection.

Artikel Sebelum

Anak Sulung KD Teruja Dapat Adik Baru

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Rakyat Pahang terima Sultan baharu