60 Artis Memasak Dalam 'Dapur Selebriti' - Hiburan | mStar

60 Artis Memasak Dalam 'Dapur Selebriti'

Barisan artis yang terlibat dalam Dapur Selebriti.
Barisan artis yang terlibat dalam Dapur Selebriti.

KUALA LUMPUR: Program realiti Dapur Selebriti Knorr bakal menampilkan pertandingan memasak melibatkan 60 artis tanah air.

Buat julung kalinya, program itu bakal disiarkan di TV3 mulai 10 Jun ini, setiap Jumaat, pukul 6 petang.

Antara artis yang terlibat adalah pasangan Khai dan Rosma, AC Mizal dan Emylia Rosnaida, Rozita Che Wan, Dira Abu Zahar, Zizan Nin, Elaine Daly, Carmen Soo, Shasha Saidin dan adiknya Zain, Linda Rafar dan Diana Rafar serta kumpulan Estranged.

Turut serta adalah Meet Uncle Hussain, Mohd Mentor, Adi Mentor, Tomok, Vince Chong, Susan Manen dan Mustapha Kamal serta Kenchana Dewi.

"Setiap minggu, seramai enam selebriti dibahagikan kepada tiga pasangan yang bertanding. Mereka dikehendaki memasak mengikut tema yang diberikan oleh pihak penerbitan.

"Pasangan yang mendapat markah terendah dalam cabaran memasak pertama akan disingkirkan manakala dua pasangan akan terus bersaing dalam cabaran memasak kedua sebelum menentu juaranya," kata Sheila Rusly, selaku hos program tersebut.

Misalnya tema Hidangan Seisi Keluarga memerlukan artis menyediakan hidangan berkhasiat daripada masakan pembuka selera sehinggalah pencuci mulut.

Dalam segmen Ikan Oh Ikan! pula, setiap pasangan perlu menangkap ikan sendiri untuk dimasak.

Terdapat juga paparan episod di mana artis hanya dibenarkan menggunakan kayu api.

Sebahagian dari hasil jualan akan disumbangkan kepada badan amal yang menjadi pilihan setiap pasangan.

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Rakyat Pahang terima Sultan baharu