Pendaftaran KL Maraton Standard Chartered Dibuka Hari Ini

SCKLM memasuki edisi ke-10 tahun ini. -fotoTHESTAR

KUALA LUMPUR: KL Maraton Standard Chartered (SCKLM) 2018 yang dijadual pada 8 April, menyasarkan untuk menarik penyertaan sehingga 35,000 peserta.

SCKLM yang memasuki edisi ke-10 tahun ini, akan kembali berlangsung di Dataran Merdeka.

Pengarah projek SCKLM  Rainer Biemans berkata pihaknya sangat beruntung kerana dapat menarik peserta yang setia menyertai acara larian itu sejak beberapa tahun lepas, untuk bersaing dalam kesemua 10 edisi perlumbaan berkenaan.

"Kami ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada peserta larian ini atas sokongan mereka dan untuk meraikan ulang tahun ke-10 perlumbaan tersebut.

"Kami akan sentiasa melibatkan mereka melalui saluran media sosial untuk memberikan pelbagai hadiah dan cenderahati,” katanya kepada pemberita di sini Rabu.

Sementara itu, Bank Standard Chartered berbangga untuk sekali lagi menjadi penaja utama SCKLM buat tahun ke-10 perlumbaan larian tersebut.

"Ia memang amat menggembirakan untuk melihat acara larian ini menjadi kejohanan utama di Malaysia, yang sememangnya dinanti-nantikan pelari maraton," kata Ketua Pegawai Eksekutif Bank Standard Chartered Malaysia Abrar A. Anwar.

Pendaftaran menyertai SCKLM 2018 dibuka mulai 10 Januari.  Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini mengenai SCKLM boleh layari www.kl-marathon.com.

-Bernama

Artikel Sebelum

Kancil Berpusing Dirempuh Motosikal

Artikel Berikut

Klik

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Artikel Lain

Bapa Afdlin Shauki meninggal dunia