Lupakan Musim Lalu, 'The Foxes' Perlu Fokus - Ranieri - Sukan | mStar

Lupakan Musim Lalu, 'The Foxes' Perlu Fokus - Ranieri

BOS Leicester City, Claudio Ranieri menyeru pemain-pemainnya supaya melupakan kenangan manis musim lalu selaku juara Liga Perdana, sebaliknya perlu pandang ke depan sebelum terjatuh ke zon penyingkiran musim ini.

Skuad Ranieri kini hanya perbezaan dua mata berada di atas zon penyingkiran dengan mengumpul 13 mata daripada 13 perlawanan setakat ini.

The Foxes hanya menang tiga perlawanan sahaja setakat ini.

Mereka bakal berdepan dengan Sunderland yang berada di tangga tercorot pada Sabtu dan berharap untuk meraih kemenangan pertama di tempat lawan musim ini.

"Percayalah, saya sudah lupa apa yang berlaku musim lalu.

"Sekarang adalah musim baharu dan kami perlu bertindak serta mengembalikan rentak. Dan kami tahu, perlawanan pada Sabtu ini sangat, sangat sukar.

"Hanya dua mata (dari zon penyingkiran) bukan sesuatu yang memuaskan...kami perlu tabah, bekerjasama dan berjuang bersama-sama".

"The Foxes tidak mudah mengalah," jelasnya di laman rasmi kelab (www.lcfc.com).

Jelas Ranieri, Leicester perlu meneruskan karektor yang lebih baik seperti aksi seri 2-2 bersama Middlebrough baru-baru ini.

"Ia satu aksi dramatik, tetapi semua orang percaya bahaya kami mampu mencatat keputusan seri pada penghujung perlawanan. Semangat itulah yang saya inginkan," jelas pengendali kelahiran Itali ini.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Serba Tidak Kena - Ranieri

Lebih Artikel

Mak Nyah maut dibelasah sekumpulan lelaki

Coklat tumpah, panggil bomba!

Mas Ermieyati sertai Bersatu