suria

Inter Milan 'Minat' Dengan Sanchez

Alexis Sanchez. -fotoEPA
ARSENAL berdepan kesulitan untuk mempertahankan pemainnya, Alexis Sanchez kerana penyerang dari Chile itu mungkin akan bermain dalam Serie A, di mana dia sekarang diburu oleh Inter Milan.

Masa depan Sanchez bersama Arsenal terus menjadi tanda tanya apabila pemain berusia 27 tahun itu masih menangguhkan lanjutan kontrak yang akan tamat pada 2018 disebabkan belum ada kesepakatan berhubung kenaikan gaji.

Sanchez pada masa ini menerima 130 ribu pound seminggu dan untuk Arsenal terus menggunakan khidmatnya, dia mahu dibayar 250 ribu pound seminggu.

Permintaan ini bagaimanapun belum dapat ditunaikan The Gunners.

Justeru, Sanchez mula dikaitkan dengan sejumlah kelab dengan bekas pemain Barcelona itu juga dikhabarkan akan merantau ke China.

Malah, terkini dia diramalkan bakal bergabung dengan Inter Milan.

Kekuatan kewangan Milan semakin baik sejak kebelakangan ini, menyebabkan kelab itu berani mendekati pemain bintang seperti Sanchez.

Harga pasaran Sanchez dilaporkan sekitar 46.75 juta pound.

Dengan membida Sanchez, ini bermakna Inter juga sanggup menggajinya hingga 250 ribu pound seminggu, sekali gus menjadikannya sebagai pemain dengan gaji paling mahal di Inter.

Inter mendakwa pihaknya tidak keberatan membelanjakan wang sebanyak itu disebabkan kemampuannya.

Dalam Liga Perdana Inggeris, Sanchez meledakkan lebih dari 10 gol setiap musim. Kini, dia menjadi penjaring terbanyak Arsenal dengan lapan gol.

Inter akan cuba merekrut Sanchez pada Januari 2017.

Minat yang ditunjukkan Inter terhadap Sanchez membuatkan Arsenal panik dan kelab utara London itu harus melakukan sesuatu untuk mempertahankan Sanchez.
Alexis Sanchez, Serie A, Inter Milan

Artikel Sebelum

Dua Calon Disenarai Ganti Luis Enrique

Artikel Berikut

Tendang Botol, FA Dakwa Mourinho

Artikel Lain