Gerrard Tolak Tawaran MK Dons, Mahu Kembali Ke Liverpool - Sukan | mStar

Gerrard Tolak Tawaran MK Dons, Mahu Kembali Ke Liverpool

LONDON: Pemain legenda Liverpool, Steven Gerrard membuka peluang untuk kembali ke Anfield selepas mengambil keputusan menolak tawaran sebagai pengurus kelab Liga Satu.

Gerrard sebelum ini mengadakan perbincangan serius dengan kelab MK Dons bagi menyambung tugas Karl Robinson yang dipecat baru-baru ini.

Namun pemain berusia 36 tahun itu berubah fikiran dan berkemungkinan mengambil tugas sebagai jurulatih di bekas kelabnya.

Pengurus The Kops, Jurgen Klopp sering mengalu-alukan kehadiran semula Gerrard dan difahamkan pihak pengurusan kelab telah mengadakan perbincangan tidak rasmi bagi merealisasikan perkara tersebut.

Bagaimanapun kehadiran semula Gerrard ke Liverpool mungkin perlu ditangguhkan sehingga musim rehat untuk perbincangan secara rasmi memandangkan pengurus kelahiran Jerman tersebut mahu memberi tumpuan terhadap kelab itu.

Sekiranya Gerrard kembali, dia mungkin diberikan tugas melatih pemain muda di akademi memandangkan statusnya sebagai seorang legenda.

Bekas pemain tengah England itu bermain untuk kelab Amerika Syarikat, LA Galaxy dan mengumumkan meninggalkan pasukan tersebut selepas kontraknya tamat.

Steven Gerrrard , Liverpool , Jurgen Klopp

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Jadual Perlawanan Liga Juara-Juara, Rabu

Artikel Berkaitan

Bukan Salah Penjaga Gol - Klopp

Artikel Lain