Ahmad Bashah Hulur 'Salam Damai' Dengan Penyokong Bola Sepak

PETALING JAYA: Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah berhasrat untuk 'berdamai' dengan penyokong bola sepak negeri itu selepas dilantik sebagai presiden Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA).

Langkah itu susulan sambutan 'dingin' penyokong skuad Helang Merah terhadap Menteri Besar yang baharu dilantik itu khususnya ketika beliau hadir menyaksikan perlawanan di Stadium Darul Aman baru-baru ini.

Menurut sumber di Alor Star, Ahmad Bashah mahu KFA menjalinkan hubungan baik dengan semua kelab penyokong yang aktif di negeri itu termasuk Kelab Penyokong Kedah (Kepak) serta Ultras Kedah.

"Menteri Besar bersedia untuk memberi sokongan padu dan berhasrat untuk bekerjasama dengan semua kelab penyokong di Kedah.

"Tapi beliau meletakkan syarat supaya mereka mendaftar sebagai satu kelab yang sah," kata sumber itu kepada mStar Online di sini, Rabu.

Difahamkan Ahmad Bashah sedia mengeluarkan peruntukan kewangan melalui KFA supaya kelab penyokong Helang Merah itu bergerak dengan lebih sistematik dan terkawal.

Menurut sumber itu lagi, selain bantuan kewangan, KFA juga sedang mempertimbang untuk untuk menyediakan bas bagi kegunaan kelab penyokong ketika pasukan Kedah beraksi di luar Stadium Darul Aman.

KFA akan mengadakan mesyuarat agung luar biasa (EGM) pada Khamis di Wisma Darul Aman bagi melantik Ahmad Bashah sebagai presiden.

Pada 1 Mac lalu, Ahmad Bashah dimalukan apabila segelintir penyokong Kedah bertindak menyorak 'boo' ketika namanya disebut sewaktu hadir menyaksikan perlawanan Liga Super antara pasukan Kedah menentang Kelantan.

Ahmad Bashah Md Hanipah, KFA

Artikel Sebelum

PSG Buru Daniel Sturridge

Artikel Berikut

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain