Hoki: MHF Mahu Fokus Kejohanan Sembilan & Lima Sebelah - Sukan | mStar

Hoki: MHF Mahu Fokus Kejohanan Sembilan & Lima Sebelah

PEKAN: Persekutuan Hoki Malaysia (MHF) akan memberi tumpuan kepada mana-mana kejohanan sembilan sebelah dan lima sebelah bagi terus merancakkan arena sukan hoki negara.

Presiden MHF, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah bertitah kedua-dua kejohanan ini masih baharu kepada Malaysia, justeru MHF mengambil ketetapan untuk memajukan kedua-dua kejohanan berkenaan.

Bagi merealisasikan hasrat itu, MHF akan menggilap bakat baharu dan tidak akan menyentuh mana-mana pemain daripada pasukan utama kebangsaan, titah baginda kepada pemberita selepas merasmikan Institut Kemahiran Tenun Pahang Diraja Tengku Ampuan Besar Meriam di sini, Ahad.

Baginda bertitah berkemungkinan MHF akan mewujudkan liga sendiri untuk dua kejohanan terbabit pada masa depan dengan terlebih dahulu memberi penekanan kepada kejohanan lima sebelah.

"Kita memerlukan pemain-pemain baharu yang segar dan berbakat, mungkin kita akan ada liga kita sendiri, Insya-Allah seperti Liga Lima Sebelah, itu yang akan kita utamakan," titah Tengku Abdullah.

Bginda bertitah kedua-dua kejohanan itu dijangka mendapat sambutan menggalakkan daripada golongan muda berbakat dalam sukan tersebut dan baginda optimis ia akan dipertandingkan di kejohanan Sukan SEA atau Sukan Olimpik pada masa akan datang. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Jadual Liga Perdana Inggeris, Selasa

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

Artikel Lain