suria

Lagu Cepat Popular Mudahkan Sissy Imann Dikenali Ramai

Sissy Imann

PETALING JAYA: Penyanyi baharu Sissy Iman menyifatkan populariti yang diraih menerusi single lagu Mungkin Kamu adalah satu bonus dan peluang buatnya dalam mengukuhkan lagi nama untuk dikenali ramai.

Sissy, 19, berkata, namanya mula dikenali mungkin kerana lagu tersebut adalah lagu tema bagi drama bersiri Eksperiman Cinta lakonan Fahrin Ahmad dan Izreen Azminda.

"Lagu Mungkin Kamu dilancarkan pada Januari lalu tetapi baru sekarang popular. Diakui drama Eksperimen Cinta banyak membantu mempopularkan lagu itu.

"Alhamdulillah, saya bersyukur diterima peminat meskipun masih lagi baru dalam industri," katanya.

Sissy Imann
Tambah Sissy, lebih menggembirakan apabila dirinya tercalon dalam Anugerah Planet Muzik (APM) bagi kategori Artis Baru Wanita Terbaik APM2015 yang akan berlangsung pada 9 Oktober ini, di Suntec Singapura.

"Pada saya, pencalonan ini adalah tuah dan penyuntik semangat untuk saya menjadi lebih baik.

"Saya terlalu baru dalam industri dan jujurnya, saya tidak sangka sapat tersenarai dalam Top 5 bagi kategori berkenaan. Apa-apapun, saya tidak mengharapkan apa-apa. Jika ada rezeki, adalah," ujarnya.

Selain Sissy, empat penyanyi lain yang dicalonkan dalam Artis Baru Wanita Terbaik APM2015 ialah Elizabath Tan (Knock Knock), Isyana Sarasvati (Tetap Dalam Jiwa), Nowela (Kehabisan Kata) dan Yurq (Berawal Dari Tatap).

Dalam perkembangan lain, Sissy masih lagi menuntut dalam jurusan Pendidikan Muzik di Institut Pendidikan Guru (IPG) Ilmu Khas di Cheras, Selangor.

Terdahulu, Sissy pernah muncul menerusi dua single lagu iaitu Benar Ku Tak Bohong dan Entah Apa Rasa.

Sissy Iman

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain