Suami Mahu Yana Samsudin Kunci Mulut Komen Isu Bertudung - Hiburan | mStar

Suami Mahu Yana Samsudin Kunci Mulut Komen Isu Bertudung

Yana menghormati keputusan suaminya yang tidak mahu dia mengembar-gemburkan keputusannya bertudung baru-baru ini.

PETALING JAYA: Pelakon Yana Samsudin memilih berdiam diri daripada bercakap mengenai keputusannya berhijab baru-baru ini kerana menghormati kehendak suaminya.

Yana atau nama sebenarnya Norliana Samsudin, 31, berkata, suaminya, Fadzil Zahari sudah berpesan kepadanya supaya tidak memperbesarkan perubahannya itu kerana ia subjek yang sensitif.

"Sebenarnya saya tidak mahu bercerita panjang mengenai keputusan untuk behijab kepada umum.

"Suami sudah berpesan supaya perkara ini tidak perlu dibesarkan kerana ia subjek sensitif dan bagi saya perubahan yang berlaku merupakan satu benda semula jadi," katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Yana berkata, perubahan imej dilakukan itu bukan untuk menunjukkan dirinya sempurna tetapi sebaliknya dia masih mencuba untuk memperbaiki diri ke arah lebih sempurna.

Yana selesa dengan imej terbaharunya.

Jelas Yana, dia berasa gembira dengan perubahan yang dilakukan malah dia menerima pelbagai komen positif daripada peminatnya.

"Kalau pakai tudng tidak semestinya ia menunjukkan sesorang itu sempurna tetapi sebagai manusia kita mesti cuba untuk memperbaiki diri supaya pergi ke arah yang lebih baik," katanya.

Tambah Yana, dia telah lama menyimpan hasrat untuk berhijab dan mengambil keputusan untuk menutup aurat sepenuhnya pada 29 April lalu.

Sementara itu, Yana berkata, dia akan lebih memilih watak sesuai sebelum menerima sesuatu tawaran bersesuaian dengan imejnya sekarang.

"Sudah semestinya selepas berhijab saya akan memilih watak terutama dari segi penampilan dan perwatakan supaya selari dengan imej baharu ini.

"Tetapi pada zaman sekarang saya percaya banyak pihak produksi bijak memilih para pelakon bersesuaian dengan imej pelakon bertudung untuk produk mereka," jelasnya.

Yana Samsudin , Fadzil Zahari.

Artikel Sebelum

Lebih Artikel

Boo anjing paling comel di dunia mati