suria

Che Ta Bengang Foto Anak Dijadikan Cerita Bayi Dibuang

Rozita Che Wan

PETALING JAYA: Pelakon Rozita Che Wan menyifatkan individu yang menggunakan wajah bayi perempuannya, Aaisyah Dhia Rana dengan meletakkan status seolah-olah bayi itu telah dibuang ibu-bapa adalah perbuatan biadap dan tidak bertanggungjawab.

Rozita atau lebih mesra disapa Che Ta, 42, berkata, dia terkejut apabila mendapat tahu perkara tersebut apatah lagi individu berkenaan dikatakan merupakan rakyat Indonesia.

"Biadap sungguh individu itu sehingga sanggup buat kerja merapu.

"Apakah salah anak saya sehingga wajahnya digunakan dengan status sedemikian? Mereka ini adalah orang yang tidak berhati perut!," katanya yang dihubungi mStar Online di sini pada Selasa.

Aaisyah menjadi mangsa berita palsu pengguna Twitter.

Baru-baru ini salah seorang individu yang difahamkan dari negara seberang telah meletakkan status di Twitter mengatakan seorang bayi ditinggalkan ibu-bapanya dan kini sedang dirawat di sebuah pusat perubatan di Indonesia dengan meletakkan wajah anak aktres itu.

Status tersebut telah mengundang rasa prihatin masyarakat di negara itu di mana 'kisah sedih' berkenaan telah disebarkan tanpa mengetahui kesahihan berita tersebut.

Sementara itu, Rozita berkata, berita palsu itu membuatkan dia berasa sedih apalagi anaknya yang baru berusia 2 bulan sudah menjadi mangsa pengguna laman sosial yang tidak bertanggungjawab.

Kata Rozita, isu-isu yang timbul seperti itu membuatkan dia dan suaminya, Zain Saidin enggan anak mereka terlibat dalam dunia seni hiburan apabila besar kelak.

"Daddy dia tak bagi jadi artis. Kami jadi selebriti pun kerana kebetulan.

"Bukannya tidak elok jadi artis, Alhamdulillah hidup senang tetapi apabila diri terlalu terdedah, dunia artis boleh ke arah negatif tanpa sedar. Seperti yang telah berlaku pada kami sekarang ini," ujarnya.

Rozita Che Wan

Artikel Lain