Vince Pernah Murung Kerana Berat Badan

Vince Chong
Vince Chong
Vince Chong

PETALING JAYA: Penyanyi Vince mendedahkan dia pernah mengalami masalah kemurungan akibat penambahan berat badan yang drastik.

Vince atau nama sebenarnya Vincent Chong, 33, berkata, keadaannya itu membuatkan dia berasa begitu rendah diri dan sangat malu untuk berdepan dengan khalayak.

"Pada sekitar Mac tahun lalu, saya mengalami masalah kemurungan yang agak teruk. Entah kenapa jiwa rasa kosong selain beranggapan seperti tidak dihargai lagi seperti dahulu ketika menjadi juara Akademi Fantasia musim pertama (AF1).

"Mungkin saya terlalu mengikut emosi sehingga menyebabkan penyakit itu berlaku. Mujurlah keluarga dan teman-teman rapat sentiasa menjadi tulang belakang untuk kembali yakin seperti dahulu.

"Bayangkan, saya nak keluar pun rasa malu sangat, risau dengan kata-kata orang yang melihat bentuk badan saya," katanya.

Tambah Vince, dia bersyukur apabila penyakit kemurungan yang dilalui tidak lama malah dia sedikit demi sedikit mula menjadi seorang yang positif dengan memulakan amalan cara pemakanan secara sihat.

Malah penyanyi lagu Mengapa Harus Cinta itu berkata, dia juga sering memberikan sasaran untuk dirinya mendapatkan berat badan yang ideal.

"Selain itu saya juga mula mengubah penampilan diri mengikut kesesuaian diri dan usia.

"Buat masa ini saya akan tampil menggunakan topi 'fedora'. Sesuai dengan konsep muzik yang bakal saya tampilkan iaitu genre dance music," ujarnya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain