Dafi Sudah Sedia Terima Kontroversi Media Indonesia

KUALA LUMPUR: Penyanyi Dafi, 24, sudah bersedia untuk berhadapan dengan kontroversi daripada media Indonesia sejak mengembangkan karier seninya pada awal Januari lalu di negara itu.

Dafi atau nama sebenarnya Gadaffi Ismail Sabri berkata, walaupun bimbang dengan sikap media Indonesia yang lebih ekstrem dalam mencari bahan-bahan gosip, dia menerimanya dengan hati terbuka.

"Setakat ini saya buat kerja macam biasa, cuma mental saya perlu bersedia dengan lebih awal sebelum menerima tempias gosip daripada media Indonesia.

"Difahamkan mereka lebih ekstrem dalam mencari bahan berita, tidak seperti di sini (Malaysia).

"Apa-apa pun saya menerimanya dengan hati terbuka kerana kerjaya seorang anak seni dan kontroversi merupakan satu gabungan pakej yang perlu diambil sebelum ingin meneruskan karier seperti ini," katanya.

Bagaimanapun, tambah Dafi, dia bersyukur kerana pihak media di sana menerimanya sebagai pendatang baru yang sedang membina tapak di industri hiburan negara tersebut.

Dalam pada itu, Dafi turut mengakui bahawa dia sedang cuba untuk meningkatkan taraf kualitinya dalam nyanyian dan pada masa sama mengasah bakat sebagai seorang pengacara dan pelakon yang baru diceburinya itu.

"Saya percaya, untuk menjadi seorang artis yang mampu bertahan lama, kita perlu meningkatkan kualiti kerja yang diceburi kerana jika tidak, lama-lama peminat akan bosan.

"Begitu juga dengan saya di mana perlu meningkatkan kualiti nyanyian dan bidang- bidang lain agar peminat semakin bertambah dan kalau boleh saya mahu bertahan dalam industri hiburan ini sehingga akhir hayat, Insya-Allah," ujarnya yang bakal muncul dengan sebuah single lagu baru berjudul Bila cinta Tiada Lagi.

Dafi mengikat kontrak selama setahun sebagai artis eksklusif stesen televisyen Trans Corp dan merupakan hos rancangan Selebritas Siang di Indonesia.

Klik

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Artikel Lain