Astro Tutor TV SPM Perkenalkan 'Gradz'

PETALING JAYA: Saluran Astro Tutor TV SPM kini memperkenalkan Gradz, menampilkan pelbagai informasi menarik tentang kerjaya serta program-program pengajian, khususnya untuk lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Menurut Ketua Pendidikan Astro, Ravi Gopal, memandangkan permintaan Tutor TV semakin meningkat daripada para pelajar dan ibu bapa, Gradz diperkenalkan untuk menjadikan ia antara medium bagi menarik minat penonton muda belajar setiap mata pelajaran dengan pendekatan berbeza.

“Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan tahniah kepada semua lepasan SPM 2011 bagi pencapaian mereka dalam peperiksaan tahun lepas. Astro sangat komited untuk memberikan peluang-peluang pendidikan berterusan dan berkualiti kepada para pelajar.

"Memang menjadi harapan dan aspirasi kami agar Gradz akan terus membantu dan memberi panduan kepada para pelajar untuk mencapai kecemerlangan dalam pelajaran dan peperiksaan mereka,” katanya.

Antara paparan Gradzyang bakal disisipkan termasuklah segmen 'Kerjaya Impian' yang membincangkan tentang pilihan pendidikan dan kerjaya, sekali gus memberikan contoh rakyat Malaysia yang berjaya dalam kerjaya impian masing-masing.

Sementara itu, 'Lepas SPM' pula akan memberikan panduan kepada para lepasan SPM dengan mengemukakan pilihan-pilihan yang bertepatan untuk pengajian mahupun kerjaya yang sejajar dengan perwatakan dan kebolehan mereka.

Tidak ketinggalan 'Di Luar Sana’, segmen panduan kerjaya yang turut membantu para lepasan SPM untuk memilih pengajian yang sesuai berdasarkan cita-cita mereka.

Selain itu, terdapat juga 'Get A Life – Cool Career', segmen mingguan yang memaparkan cabaran, isu-isu dan pilihan hidup remaja, terutamanya berkaitan dengan pendidikan dan kerjaya.

Pastikan anda tidak ketinggalan untuk menonton kesemua program-program informasi ini dalam siaran istimewa Gradz.

Ia disiarkan pada setiap hari Ahad selama sejam dari pukul 11 pagi di Astro Tutor TV SPM (Saluran 603).

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain