Yasin, Atilia Berhibur Di Viva Home - Hiburan | mStar

Yasin, Atilia Berhibur Di Viva Home

Yasin akan membuat persembahan di Viva Home pada bulan Ramadan ini. - Foto NORAFIFI EHSAN
Yasin akan membuat persembahan di Viva Home pada bulan Ramadan ini. - Foto NORAFIFI EHSAN

KUALA LUMPUR: Dua penyanyi iaitu Yasin Sulaiman dan Atilia akan menyemarakkan sambutan Ramadan dan Aidilfitri dengan membuat persembahan nyanyian di ruang legar Viva Home, Jalan Loke Yew, Cheras selama empat hari.

Persembahan bertemakan Arab itu akan diadakan pada 13, 21, 27 dan 28 Ogos ini bersempena program Insyirah Aidilfitri buat julung kalinya di tempat itu yang berlangsung sepanjang bulan Ramadan ini.

“Yasin dan Atilia dipilih untuk membuat persembahan ini kerana kualiti lagu mereka. Yasin pula mempunyai bakat menyanyikan lagu berentak ‘World Music’ dan mempunyai berunsur Arab.

“Mereka masing-masing akan membuat persembahan selama setengah jam bermula 3 petang. Penonton boleh datang menonton persembahan mereka secara percuma,” kata Pengurus Periklanan dan Promosi Viva Home, Fiona Bong.

Dalam pada itu, Yasin yang popular menerusi lagu “Nur Kasih” mempunyai banyak koleksi lagu berunsur Arab seperti “Salsabila”, “Kerana Dia” dan “Mimpi Laila”.

“Saya rasa sangat bertuah apabila dipilih oleh Viva dan sangat tertarik dengan rekaan dalaman yang dipersembahkan dalam pusat membeli-belah ini.

“Untuk persembahan itu, saya akan menyanyi sambil diiringi oleh seorang pemain “percussion”. Saya masih belum menentukan lagu mana yang akan dinyanyikan nanti tetapi yang pasti saya akan menghiburkan penonton,” katanya yang akan memakai baju Melayu dan tarbus.

Selain persembahan nyanyian, sepanjang acara itu akan diadakan beberapa aktiviti seperti pertandingan menganyam ketupat, persembahan gamelan, tarian balet dan jualan di gerai-gerai yang disediakan.

Artikel Sebelum

Marc Anthony Mahu JLo Semula

Artikel Berikut

Farawahida Hasilkan Lagu Hari Raya

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Marcelo akui Real Madrid rindu Ronaldo

"Mereka tidak layak cakap pasal hoki"