Gambit Sangkal Mahu Bersara Selepas Mengerjakan Umrah - Hiburan | mStar

Gambit Sangkal Mahu Bersara Selepas Mengerjakan Umrah

Gambit
Gambit

PETALING JAYA: Pelakon kacak Gambit Saifullah menolak tuduhan kononnya dia mahu berundur dalam bidang seni selepas mendapat petunjuk ketika mengerjakan umrah.

Pelakon drama Awan Dania itu berkata, dia tidak pernah terfikir untuk berhenti daripada dunia lakonan hanya untuk menumpukan perhatian kepada kerja-kerja di belakang tabir.

"Saya terkejut apabila membaca berita mengatakan saya ingin mengundurkan diri sedangkan saya tidak pernah beritahu sesiapa pun hal itu.

"Lagipun saya mengerjakan umrah pada tahun lepas, kenapa hal itu timbul sekarang?

"Saya masih baru dalam dunia lakonan ini dan tidak pernah terfikir lagi untuk berhenti berlakon dalam masa terdekat ini.

"Tentang kerja di belakang tabir memang saya sudah lama buat sejak sebelum bergelar pelakon dengan menerbitkan klip video korporat dan beberapa muzik video di bawah syarikat milik sendiri," ujarnya ketika dihubungi mStar Online, Isnin.

Gambit diminta mengulas tentang dakwaan dia ingin mengundurkan diri dan menumpukan perhatian terhadap kerja di belakang tabir seperti dilaporkan dalam ruangan gosip sebuah akhbar harian tabloid Ahad lalu.

Kata Gambit, penolakan beberapa tawaran berlakon di beberapa drama dan filem bukan bermaksud dia ingin keluar dalam bidang lakonan ini.

"Ya, memang saya agak memilih dalam menerima tawaran berlakon. Saya tidak mahu watak yang agak sama sahaja dan tidak mencabar lakonan saya.

"Tapi perkara itu tidak bermakna saya ingin mengurangkan aktiviti seni dan terus mengundur diri dari dunia seni ini," katanya.

Jelasnya khabar angin tersebut sedikit sebanyak memberi persepsi buruk terhadapnya sebagai artis baru.

"Tahun ini saya banyak dilanda dengan berbagai kontroversi. Saya tahu ramai yang tidak gemar membaca hal-hal seperti ini.

"Saya tidak mahu ada yang mengatakan perkara ini sengaja saya reka untuk menarik perhatian masyarakat," katanya kesal.

Dalam pada itu, tentang perkembangan lakonan, Gambit bakal membintangi sebuah filem dan teater muzikal pada pertengahan tahun ini.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain