Bukan Erra Minta Digelar Primadona - Hiburan | mStar

Bukan Erra Minta Digelar Primadona

Erra Fazira menggayakan set mutiara primadona klasik berjumlah RM180,000 tajaan Rafflesia untuk pemenang Artis Paling Popular di Anugerah Bintang Popular 2010. - Foto ONG SOON HIN
Erra Fazira menggayakan set mutiara primadona klasik berjumlah RM180,000 tajaan Rafflesia untuk pemenang Artis Paling Popular di Anugerah Bintang Popular 2010. - Foto ONG SOON HIN

KUALA LUMPUR: Pelakon Erra Fazira yang sering digelar primadona filem Melayu tidak mengambil berat tentang gelaran tersebut kerana bukan dia yang mahu dipanggil seperti itu.

Dia yang tidak pasti dari mana datangnya gelaran primadona tersebut menganggap perkara itu sebagai sesuatu di angin lalu sahaja.

“Saya hanya melakukan kerja saya dan tidak tahu siapa yang memberikan gelaran itu kepada saya.

“Walaupun gelaran itu diberikan, saya menganggap ia sebagai perkara penting.

“Pada saya, primadona merupakan suatu nama yang sudah lama berada dalam persada seni lakonan dan banyak melakar kejayaan.

"Seseorang itu bukan sahaja telah mengharumkan nama sendiri, malah turut membantu kemajuan persada seni,” katanya ketika sidang media memperagakan set mutiara tajaan Rafflesia berjumlah RM180,000 di Pusat Mutiara Rafflesia, di sini, Rabu.

Set mutiara yang diberi nama ‘primadona klasik’ itu bakal dihadiahkan kepada pemenang Artis Paling Popular pada malam Anugerah Bintang Popular (ABP) 2010 di Arena of Stars, Genting Highlands pada 3 April ini.

Tambah pelakon filem Kuliah Cinta dan Cinta Kolestrol ini: “Saya tidak merasakan diri saya sudah lama berlakon kerana gelaran primadona layak untuk seseorang pelakon yang sangat lama bertahan seperti Seniwati Saadiah dan Sarimah.

“Saya melihat kepada sumbangan lakonan mereka sehingga ke akhir hayat. Namun semuanya berbalik kepada rezeki. Jika saya mampu berlakon sampai bila-bila, jadi kenapa tidak.”

Setelah lama tidak muncul dalam filem, Erra masih aktif berlakon drama dan telefilem.

“Saya masih terikat dengan kontrak Astro Megadrama. Minggu depan, saya akan berlakon telefilem Sanggul Beracun untuk Astro Citra.

“Telefilem itu menyentuh tentang kisah benar seorang wanita dari Johor. Ia diarahkan oleh Sabri Yunus dan dilakonkan oleh para pelakon teater seperti Nam Ron,” ujar Erra yang turut sibuk dengan program Mentor musim kelima di TV3.

Jelas Erra lagi, selepas 10 tahun dalam industri hiburan, baru dia merasakan dirinya di terima kerana bakat dan bukan bersandarkan kepada rupa cantik semata-mata.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Majlis Kesyukuran Kejayaan Deejay Lin

Artikel Berkaitan

Artikel Lain