Erra Bimbang Album Baru Kedengaran 'Lapuk' - Hiburan | mStar

Erra Bimbang Album Baru Kedengaran 'Lapuk'

Erra Fazira
Erra Fazira

PETALING JAYA: Pelakon dan penyanyi Erra Fazira, 36, yang kali terakhir muncul dengan album penuh pada 2006 mengakui bimbang untuk memasarkan album terbarunya kerana dikhuatiri lagu-lagu yang dirakamkan beberapa tahun lalu itu akan kedengaran 'lapuk' dan tidak seiring dengan trend muzik semasa.

Kata Erra, sejak beberapa tahun lalu, kesibukannya pada bidang lakonan dan rumah tangga menyebabkan perancangan untuk mengeluarkan album baru tertangguh, walaupun lima buah lagu termasuk lagu ciptaan kumpulan Ungu sudah siap dirakamkan.

Justeru itu, Erra berharap agar pihak syarikat rakaman yang dinaunginya iaitu Suria Records (SRC) terbuka untuk perbincangan mengenai susunan muzik dan konsep lagu yang bersesuaian bagi album tersebut.

"Saya berharap pihak SRC dapat berbincang tentang susunan muzik dan konsep lagu dalam album baru saya. Bukannya apa, lima lagu yang sudah siap dirakamkan itu dihasilkan pada beberapa tahun yang lalu.

"Saya bimbang apabila lagu-lagu itu akan kedengaran 'lapuk', ketinggalan zaman dan tidak seiring dengan trend muzik hari ini," katanya yang bakal menjadi mentor untuk program Mentor musim kelima tidak lama lagi.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan