33 Selebriti Pakai Cheongsam - Hiburan | mStar

33 Selebriti Pakai Cheongsam

Barisan artis dan selebriti yang memakai pakaian tradisional masyarakat Cina.
Barisan artis dan selebriti yang memakai pakaian tradisional masyarakat Cina.

KUALA LUMPUR: Seramai 33 selebriti wanita memperagakan ceongsam hijau serta barangan kemas Mandalay dan Rafflesia di The Weld, bagi mempromosikan barangan berkenaan sempena perayaan Tahun Baru Cina yang akan disambut pada 12 hingga 14 Februari depan.

Mereka adalah Nasha Aziz, model Amber Chia, Erra Fazira, Pushpa Narayan, Dynas dan Faezah Elai.

Turut serta ialah pelakon Intan Ladyana, Farahdhiya, Julia Ziegler, Miss World Malaysia 2009, Thanuja dan Miss Malaysia India Worldwide, Mohana Priya.

Menurut Pengarah Rafflesia The Pearl Centre, Winnie Sin, pihaknya sengaja memilih warna hijau berbanding merah sebagai warna rasmi pakaian itu kerana mahu mencari kelainan dalam pertunjukan tersebut. "Selain itu, sebuah pertunjukan Green Cheongsam Showcase yang menampilkan lebih 10 pereka fesyen terkenal turut diadakan di sini pada 12 hingga 14 Januari ini.

“Pemakaian ceongsam pula begitu sinonim dengan batu jed dan mutiara," katanya ketika majlis pelancaran majlis tersebut di The Weld, di sini, Selasa lalu.

Ceongsam hijau ditampilkan dalam pelbagai bentuk dan fabrik termasuklah brocade Cina, songket, batik, lycra dan manik.

Antara pereka fesyen yang terlibat terdiri daripada Ariff Shukor, Bill Keith, Carven Ong, Daniel & Leslie, Faizel Azraff, Rizman Ruzaini, Salikin Sidek dan Wanpa.

Artikel Sebelum

Wanita Bermasalah Boleh Jumpa Farah Asyikin

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Real Madrid menabung awal demi Mbappe