suria

Teuku Ryan tunjuk usaha mahu berbaik, Ria Ricis nekad teruskan penceraian

Ria (kiri) nekad untuk meneruskan penceraian.

HASRAT pelakon dan model Teuku Ryan ingin kembali berbaik dengan Ria Ricis tidak berjaya apabila isterinya itu nekad meneruskan penceraian.

CNN Indonesia melaporkan usaha Ryan atau Teuku Rushariandi, 30, untuk kembali bersama Ria sewaktu proses berdamai dilaporkan gagal mencapai kata sepakat.

Peguam Ryan iaitu Dedi Rizal Armidi berkata, Ryan sudah menunjukkan usaha untuk kembali berbaik dengan membuktikan kehadirannya sewaktu proses mediasi pada Isnin.

ria2 - 1

Usaha rujuk semula gagal mencapai kata sepakat.

Bagaimanapun Ria tidak hadir pada sesi tersebut kerana proses itu tidak mewajibkan kehadiran kedua-dua belah pihak.

"Ryan sudah hadir ke proses pendamaian walaupun ia bukan wajib. Dia hadir sebagai menunjukkan kesungguhannya untuk mempertahankan rumah tangga mereka.

"Soal Ria tidak hadir itu perkara lain kerana proses itu tidak wajib," katanya.

ARTIKEL BERKAITAN: Janji simpan aib Ria Ricis, Teuku Ryan menangis semasa perbicaraan kes cerai

ARTIKEL BERKAITAN: Suami Oki Setiana Dewi dakwa adik ipar tak disentuh punca fail cerai, Teuku Ryan pelik orang faham agama tergamak fitnah

Dalam pada itu, Dedi memberitahu hasrat Ryan kembali berbaik dengan Ria turut disokong pihak keluarga kedua-dua belah pihak.

Malah sebelum ini, Ria sempat menghadiahkan sepasang kasut kepada Ryan yang menunjukkan tanda positif tentang hubungan mereka.

"Kedua-dua buah keluarga memberi sokongan untuk mereka rujuk semula. Saya harap ia adalah satu petanda yang baik," ujarnya.

Sementara itu, wakil peguam Ria iaitu Hendra K. Siregar memberitahu anak guamnya tetap ingin bercerai dengan Ryan.

ria1 - 1

Ryan dan Ria dikurniakan seorang cahaya mata perempuan.

Sebelum ini, Ria atau Ria Yunita, 29, dilaporkan memfailkan penceraian terhadap Ryan walaupun rumah tangga dibina baharu sahaja mencecah usia dua tahun.

Untuk rekod, Ryan dan Ria mendirikan rumah tangga pada 12 November 2021 di Hotel InterContinental Pondok Indah, Kebayoran Lama, Jakarta Selatan.

Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan iaitu Cut Raifa Aramoana yang kini berusia 18 bulan.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di WhatsApp, Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan Youtube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain