Biskut Cawan

Biskut Cawan
Biskut Cawan

Bahan-Bahan

3 sudu besar mentega
2 biji telur
3 sudu besar gula perang
3 sudu besar gula kastor
Secubit garam
1/2 cawan tepung
5 sudu besar cip coklat
1/2 sudu teh serbuk kulit kayu manis
1/2 cawan kranberi kering
Ais krim vanila

Penyediaan:

1- Cairkan mentega
2- Campur semua bahan kering dalam mangkuk.
3- Masukkan telur, mentega cair ke dalam adunan. Pukul.
4- Tuang adunan ke dalam mug, cawan atau mangkuk kecil.
5- Masukkan dalam ketuhar pada suhu tinggi selama 2 minit.
6- Hidang ketika panas dengan ais krim vanila.


Resipi sumbangan Datuk Chef Fazley Yaakob, daripada buku My Sucre Story terbitan MPH.


Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Artikel Lain