suria

Marathon permainan video hampir 60 jam, jaguh dunia mula berhalusinasi

Barnabas mempunyai masa lima minit setiap jam jalani kehidupan seharian.

PERMAINAN video pastinya mengasyikkan sesiapa sahaja.

Seperti Barnabas Vujity-Zsolnay, dia berjaya mencipta rekod dunia permainan dalam talian.

Meskipun bergelar cef, minatnya terhadap permainan video tidak luntur seterusnya menakluki gelaran untuk maraton terpanjang bermain MMORPG dengan catatan masa 59 jam dan 20 minit dalam World of Warcraft.

ARTIKEL BERKAITAN: Game over! Genap 40 tahun, permainan video klasik 'ditewaskan' remaja milenia

Apa yang mengejutkan apabila ganjaran yang diperoleh akan disalurkan kepada badan amal.

Menurut Rekod Dunia Guinness, World of Warcraft, sama seperti MMORPG lain, membolehkan pemain mencipta watak dan meneroka dunia maya di mana mereka boleh melawan raksasa dan menyelesaikan pencarian dengan pemain lain.

Barnabas menghabiskan masa dengan membersihkan ruang bawah tanah bersama rakan-rakannya serta bertempur dengan pemain lain di arena yang ditetapkan.

Bagaimanapun, selepas bermain selama 30 jam, dia mula bosan kerana kehabisan perkara untuk dilakukan, dan sekitar tanda 45 jam, dia mula berhalusinasi.

"Saya perasan halusinasi ringan mula terbentuk.

"Ia lucu tetapi sukar untuk menumpukan perhatian semasa penstriman langsung," katanya kepada GWR.

Mengikut peraturan setiap rekod 'maraton terpanjang', Barnabas memperoleh lima minit masa rehat selepas setiap jam bermain berterusan.

Hanya semasa rehat ini dia boleh makan, tidur siang atau menggunakan bilik mandi.

Barnabas berkata ia 'sangat sukar untuk mengatasi' keletihan, namun dirinya tidak mengambil sebarang kafein dan hanya memilih air kosong. - NDTV

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di WhatsApp, Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

Artikel Lain