Adrian Tan Mampu Buang Rasa Malu

Adrian Tan
Adrian Tan
Adrian Tan

BIARPUN nama Adrian Tan masih lagi hijau dalam industri hiburan tanah air, namun pemuda berusia 22 tahun ini sudah memasang impian yang besar untuk melebarkan sayap ke luar negara.

Walaupun begitu, dia sedar ia bukan sesuatu yang mudah untuk direalisasikan tanpa usaha yang gigih dan ilmu yang luas.

Kata Tan, dia kini sedang memasang strategi untuk mencapai matlamat tersebut biarpun terpaksa berusaha keras dan mengorbankan usia remajanya.

"Saya memilih untuk berada dalam industri ini, jadi kalau boleh saya mahu mencapai matlamat utama iaitu ke luar negara seperti Hong Kong atau Taiwan.

"Tapi saya tahu ia bukan senang kerana memerlukan kerja keras dan mengukuhkan nama saya dalam Malaysia terlebih dahulu sebelum ke tempat orang.

"Saya yakin di usia yang masih muda ini saya akan mengambil seberapa banyak peluang yang ada dan tidak mensia-siakannya," kata pelakon utama drama bersiri Time FM ini.

Tambah Tan, bukan dia mahu meninggalkan Malaysia apabila sudah berjaya tetapi dia mahu membawa nama Malaysia ke luar negara.

"Saya mahu mengharumkan nama negara di luar, tapi bukan bermaksud saya ingin meninggalkan Malaysia dan bekerja di sana.

"Kalau boleh saya mahu menimba seberapa banyak ilmu di sana dan bawa balik ke Malaysia," ujarnya yang sedang melakukan penggambaran untuk drama Forget Me Not.

Masih menyanyi

Bermula dengan menyertai sebuah program realiti nyanyian Projek Superstar pada tahun 2008, Tan masih lagi aktif dalam bidang nyanyian walaupun rezekinya banyak berpihak kepada bidang lakonan.

"Kalau diikutkan saya memang lebih berminat dalam bidang nyanyian tetapi rezeki pula banyak di bidang lakonan.

"Tapi saya tidak melupakan terus nyanyian, saya baru sahaja keluar dengan sebuah album, satu daripada lagu tersebut ialah lagu Rimas dari kumpulan The Fabulous Cats yang telah ditukar kepada versi bahasa Cina," katanya.

Dalam pada itu, bercerita tentang kali pertama berlakon, Tan akui ia sesuatu yang sangat sukar terutamanya untuk membuang sifat malunya.

"Saya seorang yang pemalu, jika berada di pentas untuk menyanyi perasaan malu itu tidak sama seperti berlakon.

"Ketika kali pertama berlakon saya memang banyak buat silap sehingga terpaksa diulang beberapa kali. Kadang-kadang dimarahi oleh pengarah. Masa itu juga saya rasa sangat tertekan sehingga ada perasaan tidak mahu berlakon.

"Tapi lama kelamaan perkara itu seperti sudah biasa, sekarang saya hanya fikirkan bahawa itu adalah kerja dan perasaan malu perlu dibuang jauh-jauh," ujarnya yang sudah semakin yakin dengan lakonannya.

* Artikel dipetik daripada sisipan OopStarz dalam Mingguan mStar yang diedarkan bersama akhbar The Sunday Star keluaran 17 Julai di sekitar Lembah Klang.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Anang Lamar Ashanty Di Hadapan KD

Artikel Berkaitan

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain