Tonton 'Bella Calamidades' Di TV3 Sambil Menang Hadiah - Hiburan | mStar

Tonton 'Bella Calamidades' Di TV3 Sambil Menang Hadiah

Bella Calamidades menemui penonton TV3 mulai 19 Julai ini.
Bella Calamidades menemui penonton TV3 mulai 19 Julai ini.

PETALING JAYA: Selepas rancangan Marimar,mulai 19 Julai ini, giliran telenovela Sepanyol Bella Calamidades yang bermaksud ‘si jelita bernasib malang’ pula akan muncul menerusi slot Telenovela.

Ia akan bersiaran sebanyak 140 episod pada setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 3.00 petang.

Sudah terbukti formula telenovela ini telah berjaya menambat hati jutaan para penonton TV3 khususnya kaum hawa menerusi drama-drama hebat dari Asia dan Amerika Latin seperti She-Wolf, The Last Sentinel, Stairway To Heaven, Thank You, Striving For A Sun, Lalola dan Marina. Bella Calamidades mengisahkan perjalanan hidup seorang anak yatim piatu, Dolores Lola Carrero (Danna Garcia) yang penuh dengan pelbagai rintangan sebelum keajaiban muncul menyelamatkan nasibnya yang malang.

Sejak bapanya meninggal dunia, Lola terpaksa menumpang di rumah makciknya dan membesar tanpa kasih sayang. Malah, Lola sering diperlakukan sebagai seorang hamba dan tidak pernah menerima layanan baik daripada keluarga makciknya.

Malangnya, satu hari tragedi menimpa dan Lola melarikan diri pulang ke kampung halamannya setelah menganggap dirinya sebagai penyebab kepada kemalangan yang menimpa makciknya.

Lola telah menyembunyikan diri dalam pondok kecil di sebuah tanah perkuburan yang terletak jauh daripada kawasan bandar.

Memandangkan penampilan Lola yang selekeh dan tidak terurus, penduduk di sana menganggapnya sebagai orang kurang siuman dan pembawa sial.

Dia juga dituduh sebagai punca terjadinya beberapa insiden yang telah bertukar menjadi tragedi. Sedih dan kecewa dengan nasib itu, Lola benar-benar mengharapkan perubahan positif dalam hidupnya.

Selain kisah menarik Lola, penonton setia TV3 juga berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah menarik menerusi Kuiz SMS Telenovela Bella Calamidades sepanjang telenovela ini ke udara.

Penonton hanya perlu menaip BELLA dan hantarkan ke 33399 untuk mendaftar sebelum menjawab semua soalan dengan betul selepas setiap episod bagi mengumpul mata.

Uniknya, setiap dua minggu, pihak penganjur akan mengumumkan seorang pemenang yang telah berjaya mengumpulkan mata tertinggi berserta slogan terbaik untuk membawa pulang hadiah menarik seperti televisyen LCD, peti sejuk mini, ketuhar gelombang mikro dan macam-macam lagi.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

'Pendaki Bikini' ditemui mati kesejukan

PFA lepaskan Muhammad Zafuan serta-merta

Maut terlebih makan durian