Buku ‘Bogel Menuju Tuhan’ Zahiril Laris

KUALA LUMPUR: Buku antologi puisi dan catatan berjudul Bogel Menuju Tuhan karya pelakon Zahiril Adzim (gambar) semakin laris dijual dan kini memasuki cetakan kedua.

Menurut pelakon drama Juvana ini, buku yang telah dicetak 1,000 buah naskhah itu bakal ditambah 1,000 naskhah lagi memandangkan permintaan terhadap buku itu meningkat.

“Saya tak sangka dengan sambutan terhadap buku Bogel Menuju Tuhan. Kini buku tersebut telah dicetak sehingga 2,000 buah setelah melihat sambutan yang menggalakkan.

“Saya akan meneruskan minat saya dalam bidang penulisan di blog iaitu zahiriladzim. blogspot. Tetapi buat masa ini belum merancang untuk mengeluarkan buku seterusnya” kata tunang kepada pengacara Shera Aiyob ini.

Baginya, penulisan ibarat terapi kepada dirinya yang sudah melalui pelbagai pengalaman hidup termasuk alam percintaan.

“Saya mula seronok menulis apabila mempunyai blog dan setiap catatan yang lahir dari hati akan dimuatkan dalam blog itu.

“Saya sudah banyak kali putus cinta dan suka berkongsi pengalaman yang dilalui dalam blog kerana apabila menulis saya akan rasa sedikit lega,” jelasnya lagi yang turut sibuk mempromosikan filem terbarunya, Tolong!Awek Aku Pontianak.

Katanya yang bakal berlakon drama siri Khurafat, idea untuk menulis buku ini terhasil gabungan himpunan antologi puisi dan catatan yang terkandung dalam blognya.

Jelasnya, tajuk Bogel Menuju Tuhan itu dipilih mengambil sempena salah sebuah karya yang dihasilkan dalam buku itu.

Seperti yang ditulis dalam blognya dan di belakang buku itu, kata Zahiril: "Bogel Menuju Tuhan adalah salah satu tajuk catatan yang aku tulis di blog, satu masa dahulu.

“Ia merupakan satu keadaan yang aku gambarkan dalam setiap perjalanan kehidupan manusia yang percaya akan dugaan Tuhan. Tidak ada manusia yang terlepas dari dugaanNya, maka tidak adalah manusia yang tidak akan menempuh satu tempoh kesakitan, penuh perit dan pedih dalam hidupnya.”

Melalui penjelasan tersebut, pelakon filem Senjakala dan Kami The Movie ini berharap tiada lagi pihak yang mempersoalkan tentang tajuk buku itu.

“Apa yang paling penting, isi buku ini tidak ada gambar lucah. Juga ia bukan buku berunsur ketuhanan, tetapi lebih kepada kejadian-kejadian sosial yang berlaku sekitar saya,” jelasnya.

Buku Bogel Menuju Tuhan terbitan Merpati Jingga Sdn. Bhd yang setebal 108 muka surat ini hanya dijual dengan harga RM30 dan ianya boleh didapati secara dalam talian menerusi laman web www.tokobuku.fotopages.com

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Anggun Tidak Lupa Asal Usul

Klik

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Artikel Lain