Suria FM dan Red FM Raih Peningkatan Pendengar Tertinggi

Dari kiri: Halim, Zizi dan Shiera
Dari kiri: Halim, Zizi dan Shiera
Dari kiri: Halim, Zizi dan Shiera

PETALING JAYA: Segmen Breakfast @ Suria telah membuatkan stesen radio Suria FM berjaya memperoleh peningkatan pendengar radio yang tertinggi sebanyak 48 peratus (%) berbanding radio-radio tempatan yang lain.

Berdasarkan penyampaian yang ditunjukkan, segmen yang diacarakan oleh Halim, Shiera dan Zizi meningkat sebanyak 62 % manakala segmen 50 Minit Muzik terbaik Tanpa henti bersama Tyzo juga memberi peningkatan sebanyak 77%.

Jumlah pendengar dikalangan penduduk sekitar bandar meningkat sebanyak 63% dan 40% pendengar dmerupakan dari kalangan pekerja profesional.

Kajian kali ini juga menunjukkan pendengar yang berpendapatan RM2000 hingga RM5000 semakin bertambah sehingga 36%.

Stesen radio Red FM pula menunjukkan peningkatan jumlah pendengar yang puratanya sebanyak 60% setiap tahun.

Menurut Ketua Pegawai Operasi Red FM dan Suria FM, Azrullah Mohd Nor, keputusan tersebut menunjukkan bahawa perubahan yang diubah suai bagi barisan penyampai yang dilakukan sepanjang enam bulan ini ternyata berhasil kerana diterima di kalangan pendengar.

"Saya percaya Suria FM dan Red FM kini berada di landasan yang betul dan dengan kerjasama pengiklan kami yang menawarkan kempen pengiklanan yang menyeluruh, kedua-dua radio ini berjaya mencatat jumlah pendengar yang menunjukkan peningkatan yamng ketara," katanya

Dalam pada itu, segmen Red FM Breakfast Show merekodkan peningkatan sebanyak 104% manakala segmen Drive Show meningkat sebanyak 94% dan Red FM's Evening Show pula sebanyak 55%.

Stesen ini juga memperoleh peningkatan pendengar berbangsa Melayu terbesar iaitu sebanyak 105% dan bagi pendengar kawasan bandar, eksekutif dan pelajar, masing-masing mencatatkan peningkatan sebanyak 102%, 13% dan 65%.

Artikel Sebelum

Sarimah Bangkit Dari Duka

Artikel Berikut

Klik

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Artikel Lain