suria

Elfira Loy Jadi Artis Astro, Yakin Tak Jejas Pelajaran

Elfira Loy
Elfira Loy
Elfira Loy

PETALING JAYA: Pelakon kanak-kanak, Elfira Loy, 17, yakin keputusan menerima tawaran sebagai artis residen yang dikenali sebagai Wajah Eksklusif Astro tidak menjejaskan tumpuannya terhadap pelajaran.

Dia yang bakal menghadapi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) penghujung tahun ini mengakui terpaksa membahagikan masa lakonan dan pelajaran sebaik mungkin.

“Ya, saya tahu tahun ini merupakan tahun yang mencabar, saya terpaksa membahagikan masa berlakon dengan belajar sebaik-baiknya.

“Kalau boleh penggambaran yang dilakukan tidak melanggar waktu belajar saya,” katanya ketika ditemui di sidang media Drama Kum-Kum The Series, di sini, Selasa.

Walaupun begitu, jelas Elfira, masa lakonan yang diberikan pihak Astro kurang berbanding selebriti Wajah Eksklusif lain.

“Mereka tahu tahun ini saya perlu beri fokus pada pelajaran juga, jadi masa saya kurang berbanding yang lain.

“Dan mengikut jadual yang sudah diatur, saya akan habiskan semua penggambaran pada bulan tujuh untuk fokus pada pelajaran pula,” katanya.

Dalam pada itu, Elfira memberitahu keputusan menerima tawaran sebagai Wajah Eksklusif Astro itu tersebut dibuat selepas mendapat persetujuan daripada keluarganya.

Artikel Berikut

Artikel Lain