Amy Mastura 'Kaku' Kerana Misteri - Hiburan | mStar

Amy Mastura 'Kaku' Kerana Misteri

Minat Amy Mastura terhadap bidang lakonan tidak pernah pudar. - Foto The Star oleh ADAM YUNUS
Minat Amy Mastura terhadap bidang lakonan tidak pernah pudar. - Foto The Star oleh ADAM YUNUS

PETALING JAYA: Penyanyi dan pelakon Amy Mastura Suhaimi, 39, berkata faktor yang menyebabkan dia jarang muncul di dalam filem selama beberapa tahun adalah berpunca daripada jadual kerja yang sering bertindih dengan tawaran yang diterima.

Amy yang kali terakhir muncul sebagai pelakon utama filem Bintang Hati (2004) berkata, minat untuk membintangi filem tidak pernah pudar.

Namun, beberapa tawaran lakonan yang diterima sebelum ini sering bertindih dengan jadual kerja yang sedia ada, memaksa ibu kepada dua puteri ini menolak tawaran tersebut.

"Bukan saya sudah bersara atau tidak berminat untuk berlakon filem lagi, cuma beberapa tawaran yang diberikan sering bertindih dengan jadual kerja.

"Jadi saya terpaksa tolak tawaran tersebut. Hakikatnya, saya masih teruja untuk berlakon cuma masa yang tidak mengizinkan," katanya.

Selepas hampir enam tahun tidak muncul di layar perak, tahun 2010 menyaksikan Amy kembali dengan dua buah filem iaitu Aku Tak Bodoh dan terbaru, Damping Malam (DM) yang akan ditayangkan pada 30 Disember ini.

Dalam filem arahan Ahmad Idham itu, Amy menggalas watak Ku Khalira iaitu isteri kepada Wadi (lakonan Ahmad Idham).

Memainkan watak seorang isteri yang penuh misteri, Amy mengakui kelainan yang ditawarkan oleh skrip filem seram itu menarik minatnya untuk turut serta.

"Skrip DM yang istimewa dan berbeza itu menarik minat saya untuk membintangi filem ini. Dalam filem ini, watak saya juga berbeza daripada mana-mana watak yang pernah saya jayakan.

"Saya perlu menterjemahkan watak seorang isteri yang menyimpan satu misteri menerusi emosi dan air muka yang kaku dan mengelirukan. Misteri itulah yang menjadi nadi penceritaan filem ini," katanya.

Artikel Sebelum

Tina Talisa Bijak Tepis Gosip

Artikel Berikut

Lady Gaga Menyanyi Di Pentas Tanpa Coli

Artikel Berkaitan

default image

Parti Media Hiburan Meriah

Lebih Artikel