suria

Hujan Lancar Album Baru 25 November Ini

PETALING JAYA: Selepas tampil dengan album Mencari Konklusi, kini kumpulan Hujan (gambar) muncul dengan album terbaru berjudul Lonely Soldier Boy pada 25 November ini.

Hujan dianggotai oleh Noh, Hang Dimas, AG, Izat dan Am.

Album edaran Warner Music Malaysia itu memuatkan 14 buah lagu termasuklah lagu Lonely Soldier Boy, Kotak Hati, Bagaikan Matahari dan Di Kala Bulan Bermain Biola.

Untuk album ini, Hujan masih mengekalkan ciri-ciri muzik alternatif biarpun mereka cuba bereksperimentasi dengan sesuatu yang baru.

Ironinya, kesemua lagu-lagu ini diperolehi dari demo yang telah dimuatturunkan ke dalam internet.

Namun, peminat Hujan yang dikenali sebagai Raingers masih berupaya untuk menikmati album istimewa ini, kerana terdapat 10 buah lagu lagi yang masih baru dan belum pernah dimainkan.

Hujan akan bekerjasama dengan Warner Music Malaysia untuk melancarkan Lonely Soldier Boy pada 25 November ini di Berjaya Times Square, pukul 5.30 petang.

Dalam majlis tersebut, Hujan akan mengadakan persembahan secara langsung buat julung julung kalinya dengan menyanyikan beberapa buah lagu yang dipetik dari album Lonely Soldier Boy ekslusif untuk para media dan peminat.

Sempena pelancaran Lonely Soldier Boy di Berjaya Times, bagi raingers yang ingin mendapat pass ekslusif untuk showcase Hujan, mereka boleh mendengar Era FM, X- Fresh FM, MTV dan Astro Hitz TV untuk mendapat ekslusif rock zone pass.

Dan juga sesiapa yang inginkan pass ekslusif Rock Zone, mereka juga boleh mendapat pass itu dengan membeli album Lonely Soldier Boy pada acara itu.

Dalam album ini, Hujan mempertaruhkan single pertama mereka iaitu Muda.

Artikel Sebelum

Rabecca Perjelas Gosip Kahwin Duda

Artikel Berikut

Aurelle Mahu KD Menonton Nyanyiannya

Artikel Lain