Alif Aziz Bimbang Populariti Musnah Kerana Kerahan Tenaga - Hiburan | mStar

Alif Aziz Bimbang Populariti Musnah Kerana Kerahan Tenaga

PENYANYI berasal dari Singapura, Alif Aziz mengakui tertekan memikirkan kerjaya seninya semakin perlahan berbanding tahun lalu.

Ia disebabkan Aliff terpaksa menolak beberapa tawaran disebabkan dia terpaksa menjalani program kerahan tenaga, Perkhidmatan Negara Singapura sejak September tahun lalu.

Ia diadakan selama dua tahun yang merupakan latihan wajib bagi rakyat Singapura.

"Saya tertekan bila saya fikir tentang kerja saya, banyak tawaran dan promosi yang saya terpaksa tolak. Memang saya tahu dua tahun adalah satu tempoh yang agak lama dan akan membuatkan orang lupakan saya.

"Saya perlu bekerja keras untuk kembali semula seperti dulu. Saya sedar sekarang nama saya sudah mulai tenggelam dan single terbaru saya berjudul Cinta juga kurang promosi," katanya.

Jejaka berusia 19 tahun ini memberitahu bakal berpindah ke Malaysia sejurus tamatnya program tersebut untuk mengembalikan semula namanya di persada muzik Malaysia.

"Insya-Allah perancangan saya adalah untuk pindah dan menetap di Malaysia, saya nampak masa depan saya di sini. Entah kenapa saya rasakan terlalu dekat dengan Malaysia dan sayangkan Malaysia.

"Bagi saya banyak peluang untuk bina kerjaya di sini berbanding di negara saya," katanya ketika ditemui di Majlis Minum Petang bersama artis-artis Sony Music, Sabtu lalu.

Jelas penyanyi yang popular dengan lagu Sayang-sayang ini, dia juga banyak meminta pendapat dari rakan artis lain terutamanya yang berasal dari Singapura dan telah berpindah ke Malaysia.

"Ramai yang beri pendapat agar saya pindah jika mahu betul-betul serius dalam nyanyian. Namun saya ambil keputusan untuk pindah kerana saya benar-benar pasti dengan peluang untuk berkarya lebih bebas di sini.

"Ibu bapa saya tidak ada halangan, malah mereka sendiri mengalakkan saya agar pilih jalan hidup yang benar-benar saya inginkan," jelasnya.

Bercerita tentang Single terbarunya berjudul Cinta, Aliff akui sangat kecewa kerana kurang promosi menyebabkan lagu tersebut tidak mendapat sambutan.

Artikel Sebelum

Ahmad Dhani Mahu Ariel Dibebaskan

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

Artikel Lain