suria

Azhar Sulaiman Gemar Jadi Jahat

Azhar Sulaiman. - Foto THE STAR Oleh NORAFIFI EHSAN
Azhar Sulaiman. - Foto THE STAR Oleh NORAFIFI EHSAN
Azhar Sulaiman. - Foto THE STAR Oleh NORAFIFI EHSAN

PELAKON Azhar Sulaiman menyifatkan dia lebih popular apabila membawakan watak jahat atau antagonis berbanding watak baik.

Menyoroti sepanjang lima hingga lapan tahun pembabitannya dalam bidang lakonan, Azhar berkata dia banyak membawa watak yang baik.

"Saya selalu bawa watak baik. Hanya bermula 2004, saya dapat pegang watak jahat yang lebih memberikan kepuasan kepada saya. Jika diikutkan dialog tak berikan kepuasan dan apa-apa kelebihan yang ketara.

"Kemudian bila saya membawa watak orang jahat, saya popular semula kerana orang lebih ingat saya," katanya kepada mStar Online.

Ditanya sama ada sokongan peminat terhadapnya berkurangan selepas membawa watak berbeza, Azhar menafikan perkara itu.

"Mereka tahu saya bermula dengan watak baik. Mereka tidak membenci saya kerana ia sebenarnya mencabar keupayaan saya," katanya yang mula berlakon mulai 1989.

Jika diberi peluang membawa watak antagonis, dia akan merebut peluang tersebut. Malah dia akan menyuarakan hasratnya membawa watak sedemikian jika diberi pilihan.

Mengenai watak orang tua yang dibawanya dalam drama Ilusi, Azhar berkata, ia benar-benar mengujinya sebagai 'orang tua'.

Katanya, dia perlu bercakap mengikut gaya dan intonasi sebagai orang tua.

"Wajah mungkin kelihatan tua, tetapi bila bercakap, kita mungkin tidak dapat mengekspresikan lenggok suara orang tua," katanya.

Artikel Lain