Gowu Portal Lancar Aplikasi Jual Beli Hartanah - Niaga | mStar

Gowu Portal Lancar Aplikasi Jual Beli Hartanah

Diterbitkan: Khamis, 13 Oktober 2016 7:53 PM

Timbalan Ketua Setiausaha (Dasar dan Pembangunan), Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Dr Tam Weng Wah (tengah), Ketua Pegawai Eksekutif GOWU, Kenneth Gan (kiri) dan Ketua Pegawai Operasi GOWU, Michael Lim (kanan) bergambar bersama pada majlis pelancaran aplikasi Gowu, Khamis.

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Platform perniagaan hartanah dalam talian, Gowu Portal Sdn Bhd, melancarkan aplikasi mudah alih dikenali sebagai 'Gowu', untuk memudahkan penjualan dan pembelian hartanah di negara ini.

Ketua Pegawai Eksekutif, Kenneth Gan berkata 'Gowu', merupakan yang pertama seumpamanya di Malaysia, menghimpunkan pembeli, pelabur, ejen, agensi dan pemaju hartanah di bawah satu bumbung.

"Aplikasi itu bukan hanya dapat menjimatkan masa pihak berkenaan malah menjamin persekitaran selamat untuk semua pembayaran dilakukan melalui aplikasi ini.

"Justeru itu, kami bekerjasama dengan rakan kongsi yang pakar meliputi bidang perundangan, kewangan dan industri hartanah untuk mencapai sinergi serta keberkesanan optimum sepanjang proses penjualan dan pembelian," katanya kepada pemberita selepas pelancaran 'Gowu' di sini, Khamis.

Bagi melangkah maju, syarikat itu merancang untuk meningkatkan rangkaian perkhidmatan termasuk pengurusan aset, penyedia penyelenggaraan dan perkhidmatan ubah suai kediaman, kata Gan.

'Gowu' boleh dimuat turun secara percuma melalui Apple Apps Store dan Google Play.-- Bernama


   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan