Personaliti Sukan | Sukan | mStar

Personaliti Sukan

Kenali bintang bola sepak Islam bersaing dalam EPL musim ini

LIGA Perdana Inggeris (EPL) antara salah satu liga terbaik dunia yang menjadi tumpuan seluruh peminat bola sepak dunia.

Nun jauh di Aussie, nasi lemak jadi pilihan Russel, "Malaysia tetap dihati"

TIDAK dinafikan arena sukan olahraga negara semakin mendapat perhatian dengan lahirnya beberapa atlet muda yang berpontensi tinggi.

Bisa 'ayam tua', Indra Putra akui semangat masih membara... "Perasaan kumpul 100 gol seperti julang trofi juala treble"

INI baharu legend! Indra Putra Mahayuddin meletakkan dirinya dalam kelas tersendiri apabila berjaya merakam 100 gol dalam aksi Liga Super.

“Dia kaji teknik, kecederaan pelari pecut dunia” - 'Lari' dari asrama penuh ke sekolah sukan, bapa dedah perangai pelik Azeem

“ABAH, Abang Teh nak tukar sekolah sukan,” luah jaguh pecut remaja Muhammad Azeem Mohd Fahmi.

Mike, juara dunia bina badan tiga kali pernah 'hantuk kepala' demi dapatkan badan sado

SUKAN bina badan bukanlah menjadi pilihan bagi rakyat Malaysia, namun sebenarnya acara ini boleh pergi jauh seiring dengan aktiviti lain.

Pemain bola sepak yang anda minati dalam senarai paling kacak 2019?

PEMINAT lelaki sukan bola sepak pastinya akan menjadikan kemahiran dan bakat sebagai faktor utama untuk meletakkan seseorang pemain itu sebagai idola.

Anak tauke kilang, Nik Akif mahu guna duit main bola hantar ibu bapa tunai haji

SEJAK kecil lagi, minatnya hanya pada bola sepak dan takdir menentukan Nik Akif Syahiran Nik Mat akhirnya membawa kepada dirinya bergelar pemain profesional negara. Yang pasti, anak Kelantan ini mengenang jasa ibu bapanya yang tidak pernah putus berdoa dan memberi sokongan kepadanya.Jadi tukang urut, atlet lepas hilang sebelah mata, kini Afiq pemilik salun rambut

BUKAN sahaja pantas berlari,  tetapi atlet paralimpik negara Muhamad Afiq Mohamad Ali Hanafiah mempunyai beberapa bakat terpendam.

Rashford kongsi pengalaman, "untuk jadi pemain top, jangan lupa asal usul"

MARCUS Rashford antara pemain muda berprofil tinggi di England pada usia 21 tahun.

Ketahui 5 pemain bola sepak berpotensi bergelar bintang dunia

SETIAP kelab gergasi dunia mempunyai formula tersendiri untuk memastikan pasukan mereka tidak ketandusan pemain-pemain berbakat yang mampu menjadi bintang dunia.

Zulfahmi kini sifu pelumba muda negara, tapi bab anak katanya “biar dia pilih minat berbeza”

HAMPIR sedekad mengabdikan diri di litar, Zulfahmi Khairuddin kini bukan lagi bergelar pelumba, sebaliknya ada tugas lebih besar yang perlu dipikulnya.

Antara Michael Owen, sate kuah kacang dan kuda

EKSKLUSIF

KELINCAHANNYA ketika beraksi di padang memang tidak disangkal lagi, namun keputusan untuk bersara membolehkan Michael Owen turun padang bersama peminat, mengembangkan kegiatan sukan berkuda dan tentu sekali meluangkan masa bersama keluarga.

Awish bangkit! Buktikan kecederaan bukan bermakna karier bola sepak berkubur

TIDAK berputus asa selepas kecederaan lutut mengakibatkan kariernya sebagai pemain bola sepak profesional berakhir, Shaik Awish Alkirani Shaik Haronarasbib bangkit berkongsi ilmu dan pengalaman untuk mengasah bakat dalam kalangan remaja di tempat kelahirannya, Pulau Pinang.

Hati Dik Wan dah dimiliki tapi jurulatih minta sabar dua tahun lagi

SETIAP ibu bapa pasti mengharapkan anak mereka bertemu jodoh yang baik dan dapat menjadi saksi akad nikah dan persandingan mempelai di hari bersejarah.

Tak sanggup berjauhan dengan famili, Pelumba Terbaik Asia tinggalkan dunia lebuh raya untuk bergelar chef

SEBELUM ini hidupnya tak kira panas atau hujan mengayuh basikal di serata dunia untuk bersaing acara lebuh raya, kini Muhammad Adiq Husainie Othman telah menutup diari bergelar atlet profesional.