Personaliti Sukan | Sukan | mStar

Personaliti Sukan

Ketahui 5 pemain bola sepak berpotensi bergelar bintang dunia

SETIAP kelab gergasi dunia mempunyai formula tersendiri untuk memastikan pasukan mereka tidak ketandusan pemain-pemain berbakat yang mampu menjadi bintang dunia.

Zulfahmi kini sifu pelumba muda negara, tapi bab anak katanya “biar dia pilih minat berbeza”

HAMPIR sedekad mengabdikan diri di litar, Zulfahmi Khairuddin kini bukan lagi bergelar pelumba, sebaliknya ada tugas lebih besar yang perlu dipikulnya.

Antara Michael Owen, sate kuah kacang dan kuda

EKSKLUSIF

KELINCAHANNYA ketika beraksi di padang memang tidak disangkal lagi, namun keputusan untuk bersara membolehkan Michael Owen turun padang bersama peminat, mengembangkan kegiatan sukan berkuda dan tentu sekali meluangkan masa bersama keluarga.

Awish bangkit! Buktikan kecederaan bukan bermakna karier bola sepak berkubur

TIDAK berputus asa selepas kecederaan lutut mengakibatkan kariernya sebagai pemain bola sepak profesional berakhir, Shaik Awish Alkirani Shaik Haronarasbib bangkit berkongsi ilmu dan pengalaman untuk mengasah bakat dalam kalangan remaja di tempat kelahirannya, Pulau Pinang.

Hati Dik Wan dah dimiliki tapi jurulatih minta sabar dua tahun lagi

SETIAP ibu bapa pasti mengharapkan anak mereka bertemu jodoh yang baik dan dapat menjadi saksi akad nikah dan persandingan mempelai di hari bersejarah.

Tak sanggup berjauhan dengan famili, Pelumba Terbaik Asia tinggalkan dunia lebuh raya untuk bergelar chef

SEBELUM ini hidupnya tak kira panas atau hujan mengayuh basikal di serata dunia untuk bersaing acara lebuh raya, kini Muhammad Adiq Husainie Othman telah menutup diari bergelar atlet profesional.

Di sebalik balingan kidal, siapa sangka Rafiq si kaki pancing, minat ke dapur

KEHEBATAN hayunan tangan kidal jaguh boling negara, Muhammad Rafiq Ismail tidak boleh disangkal lagi dan sering digeruni lawan.

‘Selamat tinggal yang terakhir’ petanda Sala tahu nasib yang bakal menimpa dirinya

BEGITU teruja Sala untuk terbang bersama rakan sepasukan namun takdir menentukan perjalanannya terhenti ketika pesawat melintasi Kepulauan Channel.

Berkurung 6 bulan akibat malu tangan kudung, Ashraf berjaya bangkit sebagai atlet OKU

“KEJADIAN malang itu menjadikan saya hilang arah selepas kehilangan sebelah tangan. Hampir setengah tahun saya tidak keluar rumah dan belajar sendiri.” - Muhamad Ashraf

Ann ‘Anthena’ garang di pentas MMA tapi hatinya mudah tersentuh bersama insan serba kekurangan

"KITA sebenarnya tidak perlu mengeluarkan wang untuk membantu sesiapa," luah Ann Osman yang telah bersara dan kini beralih arah menjalankan aktiviti kebajikan.

Wan 'Komodo' si pencinta haiwan bakal akhiri karier skuasy

BERGELAR atlet negara bukan sesuatu yang dicapai dalam masa singkat, malahan ia memerlukan pengorbanan mental dan fizikal. Perkongsian Wan 'Komodo' buktikan anak Malaysia mampu meraih kejayaan jika memiliki semangat juang yang tinggi.

"Lahir di AS tapi saya 100 peratus Malaysia, Melayu" - Pemain MLS, Wan Kuzain

MESKIPUN dilahirkan dan membesar di Carnondale, Illinois, Amerika Syarikat (AS), Malaysia sentiasa berada di hati pemain Sporting Kansas City yang sedang meningkat naik, Wan Kuzain Wan Kamal.

Hasrat hati nak jadi pramugara, Jordan Boy kini pejuang di kandang Muay Thai

MOHAMMED Mahmoud terpaksa memendam hasratnya untuk bergelar pramugara gara-gara sikapnya yang agak pemalu.

"Kalau ada jodoh, saya mahu kahwin dengannya" - Daniel Amier

AKSINYA lincah di padang, sekali gus membuktikan pemilik nama Daniel Amier ini berpotensi membina masa depan cerah dalam sukan bola sepak. Namun siapa sangka jejaka yang cita-cita asalnya terbang di awan biru ini sebenarnya sudah dicuri hatinya.

Digeruni lawan di gelanggang, namun siapa sangka Shadowcat Jihin sukakan pink!

SHADOWCAT digeruni lawan di gelanggang, tapi siapa sangka atlet sukan seni tempur campuran (MMA) Hayatun Jihin Radzuan yang tangkas ini sebenarnya penggemar kucing dan warna pilihannya pula pink!