Pengarang | mStar

Pengarang

LIM TEIK HUAT

LIM TEIK HUAT

Video kontroversi: Pandelela, Dhabitah antara 7 penerjun berdepan tindakan

KUALA LUMPUR: Kesatuan Renang Amatur Malaysia (Asum) bertindak pantas dengan menggantungkan elaun tujuh penerjun negara berkuat kuasa serta-merta kerana mengambil minuman keras, dan mereka bakal berdepan dengan tindakan lanjut.

Abdul Latif, Ziyad Diberi Bonus RM20,000 Pecah Rekod Dunia

PETALING JAYA: Abdul Latif Romly dan Muhammad Ziyad Zolkefli bakal menerima tambahan RM20,000 sebagai bonus kerana memecah rekod dunia dalam acara masing-masing di Sukan Paralimpik Rio.

Piala Thomas: Malaysia Tewaskan Jerman 5-0

KUNSHAN: Iskandar Zulkarnain Zainuddin meraikan aksi pertama kalinya di Piala Thomas apabila Malaysia berjaya merangkul kemenangan 5-0 ke atas Jerman di Pusat Sukan Kunshan, Isnin.

Sukan SEA: Emas Ketiga Negara Menerusi Ooi Tze Liang dan Chew Yi Wei

SINGAPURA: Malaysia menambah pingat emas ketiga buat kontinjen negara di Sukan SEA 2015 daripada pasangan Ooi Tze Liang dan Chew Yi Wei dalam acara 10 meter platform seirama lelaki di Pusat Akuatik OCBC, pada Sabtu. 

Piala Thomas: Jangan Ada Perasaan Takut - Chong Wei

PETALING JAYA: Separuh saingan sudah hilang jika atlet itu gerun kepada lawannya.

Tan Boon Heong

Boon Heong Menanti Siapakah Pasangan Regunya Pada Piala Thomas

PETALING JAYA: Tan Boon Heong, yang merupakan seorang pemain badminton beregu teratas dalam zaman kegemilangannya, tidak akan bersama dengan pasangannya pada kejohanan akhir Piala Thomas yang kelima buat beliau, selepas rakannya Koo Kien Keat keluar dari pasukan kebangsaan awal tahun ini.

Dua Penerjun China Ancaman Pandelela Di London

PETALING JAYA: Cabaran sukar menanti ratu terjun negara, Pandelela Rinong apabila dia kembali beraksi pada pusingan ketiga Kejohanan Siri Terjun Dunia di London, Jumaat ini.

Terjun: Pandelela-Mun Yee Raih Gangsa Di Beijing

PETALING JAYA : Pandelela Rinong - Leong Mun Yee mempamerkan aksi terbaik pada terjunan terakhir sekaligus meraih gangsa dalam acara pembukaan Kejohanan Terjun Siri Dunia di Beijing, Jumaat.


default image

The Star Tawar Ganjaran RM100,000 Kepada Chong Wei & Pandelela

Oleh ISBELLE LAI ZORA CHAN dan LIM TEIK HUAT PETALING JAYA Kempulan Media The Star dengan bangganya menawarkan ganjaran bernilai RM100000 setiap seorang kepada dua atlet Datuk Lee Chong Wei dan Pandelela Rinong Pamg kerana mengharumkan nama negara di pentas Sukan Olimpik 2012 di London

default image

Azizulhasni Hadiah Emas Kedua Negara

GUANGZHOU Pelumba basikal negara Azizulhasni Awang merangkul emas kedua Malaysia di Sukan Asia selepas menang acara keirin di Guangzhou Rabu

Klik

default image

Perhebat CSR sempena Ramadan, BSN-mStar kongsi nikmat hargai wira tak didendang

SETIAP kali menjelang Ramadan dan Syawal, tentu sekali umat Islam akan sentiasa sibuk membuat persiapan untuk berbuka puasa, selain persediaan menyambut Aidilfitri bersama keluarga.

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

APABILA ke Restoran Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara, kesabaran berpuasa sedikit tergugat melihat deretan juadah berbuka yang disediakan.

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).