Pengarang | mStar

Pengarang

LIM TEIK HUAT

LIM TEIK HUAT

Video kontroversi: Pandelela, Dhabitah antara 7 penerjun berdepan tindakan

KUALA LUMPUR: Kesatuan Renang Amatur Malaysia (Asum) bertindak pantas dengan menggantungkan elaun tujuh penerjun negara berkuat kuasa serta-merta kerana mengambil minuman keras, dan mereka bakal berdepan dengan tindakan lanjut.

Abdul Latif, Ziyad Diberi Bonus RM20,000 Pecah Rekod Dunia

PETALING JAYA: Abdul Latif Romly dan Muhammad Ziyad Zolkefli bakal menerima tambahan RM20,000 sebagai bonus kerana memecah rekod dunia dalam acara masing-masing di Sukan Paralimpik Rio.

Piala Thomas: Malaysia Tewaskan Jerman 5-0

KUNSHAN: Iskandar Zulkarnain Zainuddin meraikan aksi pertama kalinya di Piala Thomas apabila Malaysia berjaya merangkul kemenangan 5-0 ke atas Jerman di Pusat Sukan Kunshan, Isnin.

Sukan SEA: Emas Ketiga Negara Menerusi Ooi Tze Liang dan Chew Yi Wei

SINGAPURA: Malaysia menambah pingat emas ketiga buat kontinjen negara di Sukan SEA 2015 daripada pasangan Ooi Tze Liang dan Chew Yi Wei dalam acara 10 meter platform seirama lelaki di Pusat Akuatik OCBC, pada Sabtu. 

Piala Thomas: Jangan Ada Perasaan Takut - Chong Wei

PETALING JAYA: Separuh saingan sudah hilang jika atlet itu gerun kepada lawannya.

Tan Boon Heong

Boon Heong Menanti Siapakah Pasangan Regunya Pada Piala Thomas

PETALING JAYA: Tan Boon Heong, yang merupakan seorang pemain badminton beregu teratas dalam zaman kegemilangannya, tidak akan bersama dengan pasangannya pada kejohanan akhir Piala Thomas yang kelima buat beliau, selepas rakannya Koo Kien Keat keluar dari pasukan kebangsaan awal tahun ini.

Dua Penerjun China Ancaman Pandelela Di London

PETALING JAYA: Cabaran sukar menanti ratu terjun negara, Pandelela Rinong apabila dia kembali beraksi pada pusingan ketiga Kejohanan Siri Terjun Dunia di London, Jumaat ini.

Terjun: Pandelela-Mun Yee Raih Gangsa Di Beijing

PETALING JAYA : Pandelela Rinong - Leong Mun Yee mempamerkan aksi terbaik pada terjunan terakhir sekaligus meraih gangsa dalam acara pembukaan Kejohanan Terjun Siri Dunia di Beijing, Jumaat.


default image

The Star Tawar Ganjaran RM100,000 Kepada Chong Wei & Pandelela

Oleh ISBELLE LAI ZORA CHAN dan LIM TEIK HUAT PETALING JAYA Kempulan Media The Star dengan bangganya menawarkan ganjaran bernilai RM100000 setiap seorang kepada dua atlet Datuk Lee Chong Wei dan Pandelela Rinong Pamg kerana mengharumkan nama negara di pentas Sukan Olimpik 2012 di London

default image

Azizulhasni Hadiah Emas Kedua Negara

GUANGZHOU Pelumba basikal negara Azizulhasni Awang merangkul emas kedua Malaysia di Sukan Asia selepas menang acara keirin di Guangzhou Rabu

IKLAN

Klik

default image

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


default image

Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

default image

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

default image

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

IKLAN