Pengarang | mStar

Pengarang

BASHAH ZAINOL ABIDIN

Kedah Lupakan Khidmat Bruno Lopes

PENYERANG kelahiran Brazil, Bruno Lopes tidak lagi menjadi pilihan Persatuan Bola sepak Kedah (KFA) selepas dia didakwa enggan menyertai sesi latihan dan perlawanan persahabatan menentang  Pulau Pinang di Stadium Darul Aman pada Sabtu malam.

Bruno Lopes Terkejut Lihat Penyokong Kedah

"SAYA terkejut melihat seramai  5,000 penyokong Kedah sanggup ke Stadium Darul Aman hanya untuk menyaksikan satu perlawanan persahabatan.

TCH Belum Puas Aksi Lopes

KEJAYAAN Bruno Lopes mencipta hatrik ketika membantu Kedah menewaskan Perlis 3-2 dalam perlawanan persahabatan di Stadium Darul Aman pada Rabu malam, belum cukup untuk menjamin tempatnya dalam skuad hijau kuning.

Kedah Beri Peluang Kedua Kepada Bruno Lopes

PENYERANG yang sedang diuji, Bruno Lopes akan diberi peluang kedua unuk membuktikan kemampuan sebagai penjaring dalam perlawanan persahabatan antara Kedah menentang Perlis di Stadium Darul Aman, Rabu malam.

Jumlah Penonton Di Stadium Meningkat Kerana Penyerang Baharu

JUMLAH penonton yang hadir di Stadium Darul Aman bagi menyaksikan perlawanan melibatkan pasukan Kedah meningkat berbanding dalam perlawanan terakhir di venue sama bulan lalu.

Kedah Uji Pemain Import Baru Malam Ini

KEDAH akan menguji pemain import dari Brazil yang ingin menyertai pasukan itu dalam perlawanan persahabatan menentang Persatuan Bola Sepak India Malaysia (Mifa) di Stadium Darul Aman pada Rabu malam.


Syazwan Tekad Kembali

PEMAIN sayap Kedah, Syazwan Zainon mahu kembali berada dalam barisan kesebelasan utama pasukannya ketika menentang Sarawak pada 13 Julai depan.

Sandro Da Silva Sarung Jersi Kedah Julai Ini - TCH

SANDRO Da Silva dijangka kembali ke Alor Setar dalam tempoh sebulan lagi selepas selesai menjalani pembedahan kecil tulang belakang di Brazil baru-baru ini.

Pengurus Kedah Bertemu KFA, Mohon Penyerang Baru

"SAYA akan bertemu dan berbincang secara lebih serius dengan jawatankuasa tertinggi Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) dan bertegas untuk mendapatkan penyerang baharu secepat mungkin," kata Pengurus Kedah Datuk Jeffry Low Han Chow.


Azmeer Yakin Kedah Mampu Cabar Carta Liga Super

PERTAHANAN Kedah, Azmeer Yusof yakin pasukan hijau kuning mampu mencabar skuad lain dalam merebut kedudukan lebih baik dalam carta Liga Super apabila pusingan kedua bersambung pada Julai.

Klik

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

APABILA ke Restoran Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara, kesabaran berpuasa sedikit tergugat melihat deretan juadah berbuka yang disediakan.