Car Food Sahur tarik pengunjung

Ahad, 3 Jun 2018 12:27 PM

KUALA TERENGGANU: Sekumpulan anak muda Terengganu di bawah pertubuhan Komuniti Car Food Sale kembali menganjurkan acara jualan makanan sahur 'Car Food Sahur' buat tahun yang keempat di kawasan Pantai Batu Buruk di sini.

Jangan guna dawai kokot atau berdepan kompaun

Khamis, 31 Mei 2018 3:01 PM

KUANTAN: Semua peniaga di 33 bazar Ramadan di daerah ini diingatkan untuk tidak menggunakan dawai kokot pada bungkusan produk jualan mereka atau berhadapan dengan tindakan kompaun.

Tudung bawal jadi pilihan gaya di Aidilfitri

Rabu, 30 Mei 2018 10:25 AM

KOTA BHARU: Biarpun terdapat pelbagai jenis hijab dan trend pemakaiannya yang berubah-ubah, namun tudung bawal masih tetap menjadi pilihan kaum wanita termasuk untuk digayakan pada Aidilfitri tahun ini.

Bosou Sada juadah iftar popular di Keningau

Isnin, 28 Mei 2018 9:00 AM

KENINGAU: Bosou Sada, yang dalam bahasa Dusun bermaksud jeruk ikan, merupakan antara juadah berbuka puasa paling popular masyarakat suku kaum itu di daerah ini.

Kumpulan hotel Lexis agih juadah iftar kepada anggota keselamatan

Sabtu, 26 Mei 2018 12:06 PM

SEREMBAN: Tiga hotel Lexis di Port Dickson iaitu Lexis Hibiscus Port  Dickson, Grand Lexis Port Dickson dan Lexis Port Dickson mengagihkan juadah berbuka  puasa  kepada anggota keselamatan termasuk bomba di daerah ini  sebagai menghargai jasa mereka yang cekal menjalankan tugas di bulan Ramadan.

Bagaimana berpuasa 19 jam?

Sabtu, 26 Mei 2018 11:42 AM

BERPUASA di luar negara merupakan pengalaman berbeza buat umat Islam yang sudah biasa menunaikan ibadah itu di negara ini.

Ketupat palas mak cik Nab 'terbang' ke Arab Saudi

Sabtu, 26 Mei 2018 11:29 AM

KUALA TERENGGANU: Ketupat palas menjadi satu daripada beraneka juadah tradisional yang mudah didapati pada kebiasaanya di bulan Ramadan dan Syawal, khususnya di  Terengganu.

Meriah kongsi belanja kawan makan colek selepas tarawih

Jumaat, 25 Mei 2018 10:40 AM

TANAH MERAH: Bagi kebanyakan rakyat Kelantan, bulan Ramadan pastinya tidak lengkap jika tidak merasa keenakan 'colek' yang biasanya menjadi aktiviti wajib khususnya selepas balik menunaikan solat sunat tarawih.

  • Mukasurat 1 daripada 28

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan