Pengarang

MAZWIN NIK ANIS

MAZWIN NIK ANIS

Covid-19: Rakyat Malaysia di Iran, Itali dijangka dibawa pulang minggu ini

SELEPAS Wuhan di China, kerajaan akan membawa pulang rakyat Malaysia yang berada di Itali dan Iran, berikutan penularan wabak Covid-19.

Tinggal PKR, denda RM10 juta bakal menanti - Saifuddin

TINGGALKAN PKR, penalti RM10 juta bakal dikenakan.

Nasharudin Mat Isa akan didakwa Selasa

DATUK Dr Nasharudin Mat Isa ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pada Isnin dan bakal dihadapkan ke mahkamah pada Selasa.

Tempat duduk pemandu kereta MAHB dirempuh pesawat dalam kedudukan ‘dibaringkan’

TEMPAT duduk pemandu kereta Malaysia Airport Holdings Bhd (MAHB) yang terlibat dalam kemalangan dengan sebuah pesawat di lapangan terbang Subang di Subang, Selangor, pada bulan lalu didapati dalam kedudukan dibaringkan.

Pegawai JPJ antara 31 ditahan SPRM

SURUHANJAYA Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan 31 individu termasuk pegawai Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), dipercayai melindungi pemandu lori yang melakukan kesalahan jalan raya di Pulau Pinang.

Gnanaraja ditahan, bakal didakwa ubah wang haram

AHLI Perniagaan, G. Gnanaraja ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan akan dihadapkan ke mahkamah pada Isnin.

Malaysia tak akan henti permainan video unsur perang buat masa ini - SKMM

PIHAK berkuasa tidak akan menghentikan permainan berunsurkan perang buat masa ini, dengan syarat kandungan permainan tersebut di dalam peruntukan undang-undang, menurut Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Dana RM90 juta: SPRM rampas kereta mewah, beku akaun bank pemimpin PAS

SURUHANJAYA Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) merampas aset termasuk kereta mewah milik pemimpin-pemimpin PAS, dalam siasatan berhubung dakwaan dana RM90 juta yang dimasukkan ke dalam akaun parti.

PRK Semenyih 2 Mac

PUTRAJAYA: Pilihan Raya Kecil (PRK) bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Semenyih akan diadakan pada 2 Mac depan.

SPRM serbu ibu pejabat SSM, kali ketiga dalam seminggu

PUTRAJAYA: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membuat serbuan di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada Khamis, menjadikan ia serbuan ketiga dalam tempoh seminggu.