Pengarang | mStar

Pengarang

MAZWIN NIK ANIS

MAZWIN NIK ANIS

Tempat duduk pemandu kereta MAHB dirempuh pesawat dalam kedudukan ‘dibaringkan’

TEMPAT duduk pemandu kereta Malaysia Airport Holdings Bhd (MAHB) yang terlibat dalam kemalangan dengan sebuah pesawat di lapangan terbang Subang di Subang, Selangor, pada bulan lalu didapati dalam kedudukan dibaringkan.

Pegawai JPJ antara 31 ditahan SPRM

SURUHANJAYA Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan 31 individu termasuk pegawai Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), dipercayai melindungi pemandu lori yang melakukan kesalahan jalan raya di Pulau Pinang.

Gnanaraja ditahan, bakal didakwa ubah wang haram

AHLI Perniagaan, G. Gnanaraja ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan akan dihadapkan ke mahkamah pada Isnin.

Malaysia tak akan henti permainan video unsur perang buat masa ini - SKMM

PIHAK berkuasa tidak akan menghentikan permainan berunsurkan perang buat masa ini, dengan syarat kandungan permainan tersebut di dalam peruntukan undang-undang, menurut Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Dana RM90 juta: SPRM rampas kereta mewah, beku akaun bank pemimpin PAS

SURUHANJAYA Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) merampas aset termasuk kereta mewah milik pemimpin-pemimpin PAS, dalam siasatan berhubung dakwaan dana RM90 juta yang dimasukkan ke dalam akaun parti.

PRK Semenyih 2 Mac

PUTRAJAYA: Pilihan Raya Kecil (PRK) bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Semenyih akan diadakan pada 2 Mac depan.

SPRM serbu ibu pejabat SSM, kali ketiga dalam seminggu

PUTRAJAYA: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membuat serbuan di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada Khamis, menjadikan ia serbuan ketiga dalam tempoh seminggu.

Abdul Azeez muncul di SPRM, dijangka ditahan esok

PUTRAJAYA: Ahli Majlis Tertinggi UMNO Datuk Seri Abdul Azeez Rahim dilihat berada di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pada Selasa.

Bekas pegawai tinggi Tourism Malaysia ditahan SPRM

PUTRAJAYA: Seorang bekas pegawai tinggi Tourism Malaysia ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Kabinet belum putuskan penetapan harga minyak

PUTRAJAYA: Kabinet masih belum membuat keputusan mengenai harga minyak.

Klik

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

APABILA ke Restoran Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara, kesabaran berpuasa sedikit tergugat melihat deretan juadah berbuka yang disediakan.