Pengarang | mStar

Pengarang

CRYSTAL CHIAM SHIYING

CRYSTAL CHIAM SHIYING

Kandungan 'Durian White Coffee' Ada Dadah - Polis

GEORGE TOWN: Sejenis dadah ditemui dalam paket "durian white coffee" yang diminum oleh dua pengawal keselamatan dari Nepal Rabu lalu.

"Produk Kami Sesuai Untuk Semua" - Pekerja

GEORGE TOWN: Pekerja pengeluar tempatan "durian white coffee" tampil menegaskan bahawa produk mereka selamat diminum selepas lima orang dimasukkan ke hospital.

Mangsa Banjir Boleh Ganti Dokumen Di JPN Percuma

GEORGE TOWN: Mangsa banjir di Pulau Pinang boleh menggantikan dokumen penting mereka yang rosak atau hilang, dengan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) secara percuma.

Mangsa Banjir: Ganti Pasport Rosak, Hilang Secara Percuma

BAYAN LEPAS: Mangsa banjir di Pulau Pinang yang berdepan dengan kehilangan pasport atau rosak boleh diganti secara percuma sebelum 31 Disember ini.

Banjir: Dua Warga Emas Ditemui Lemas

GEORGE TOWN: Dua warga emas ditemui lemas pada awal pagi Ahad susulan banjir kilat melanda Pulau Pinang.

Tanah Runtuh: Mayat Kelapan Ditemui

GEORGE TOWN: Pasukan mencari dan menyelamat (SAR) menemui satu lagi mayat mangsa yang tertimbus dalam kejadian tanah runtuh di tapak binaan Tanjung Bungah di sini.

Banjir Pulau Pinang: Sekolah Tetap Beroperasi

GEORGE TOWN: Sekolah di Pulau Pinang tidak akan ditutup pada Jumaat biarpun banjir besar melanda negeri itu.

Kementerian Siasat Dakwaan Harga Makanan Mahal

GEORGE TOWN: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Pulau Pinang akan menyiasat dakwaan sorang wanita berkaitan harga makanan yang dibayar sebanyak RM80.

Akaun Bank Boon Poh Dibeku

GEORGE TOWN: Empat akaun bank milik exco Pulau Pinang, Phee Boon Poh dibekukan berhubung siasatan terhadap operasi kilang haram di tanah pertanian di Sungai Lembu.

Akaun Bank RM58 Juta Dibeku Susulan MBI Diserbu

GEORGE TOWN: Beberapa akaun bank berjumlah RM58 juta dibeku susulan serbuan ke atas premis dan kompleks membeli-belah yang dikendalikan MBI Group International.

IKLAN

Klik

default image

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

default image

Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

default image

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


default image

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

IKLAN