suria

Pengarang

'Bawalah Mereka Pulang Ke Malaysia'

BEIJING: Seorang wanita Malaysia yang kini terkandas di China bersama anak lelakinya, berharap untuk memenuhi impian untuk membawa anaknya itu pulang ke tanah air.

Insiden Bagasi: Tiong Lai Minta Penjelasan MAHB

BENTONG: Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai meminta penjelasan daripada pihak pengurusan lapangan terbang, Malaysia Airport Holdings Bhd (MAHB) berhubung insiden boikot melibatkan pengendalian bagasi penumpang di Lapangan Terbang Antararabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada Jumaat sehingga menjejaskan jadual penerbangan.

Media Berkumpul Di Kedutaan Korea Utara, Awasi Pergerakan Kang Chol

KUALA LUMPUR: Kira-kira 15 jam selepas nota diplomatik dikeluarkan yang mengisytiharkan Duta Korea Utara ke Malaysia, Kang Chol sebagai 'Persona Non Grata', kelibat beliau masih belum kelihatan.

'Bagai Tak Percaya' Hadir Majlis Angkat Sumpah Trump

GEORGE TOWN: Bagi rakyat Malaysia yang berada majlis angkat sumpah Presiden Amerika Syarikat ke-45, Donald Trump di Washington, detik itu begitu sukar dipercayai.

Malaysia Bukan Negara Yang Langsung Tiada Kebaikan - Ka Chuan

KUALA LUMPUR: Malaysia menikmati pertumbuhan ekonomi yang kukuh dengan adanya asas yang kukuh di negara ini, kata Setiausaha Agung MCA Datuk Seri Ong Ka Chuan.

Pemuda MCA: Ambil Tindakan Penganjur Himpunan Haram

KUALA LUMPUR: Protes yang diadakan secara besar-besaran tidak boleh dipandang ringan kerana ia boleh bertukar menjadi rusuhan kaum atau agama, kata Ketua Pemuda MCA, Chong Sin Woon.

Kerajaan Selangor Harus Bertanggungjawab Terhadap Masalah Air

KUALA LUMPUR: Kerajaan negeri Selangor harus bertanggungjawab terhadap isu gangguan bekalan air di negeri ini, kata Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai.

Caj RM20 Kenderaan Asing Masuk Johor Mulai 1 November

KUALA LUMPUR: Semua kenderaan milik persendirian dengan nombor pendaftaran asing yang memasuki negara ini melalui Johor akan dikenakan bayaran caj jalan raya (RC) sebanyak RM20 bermula 1 November ini.

Bersatu Tidak Boleh Pergi Jauh - Liow

KUALA LUMPUR: Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) tidak akan pergi jauh kerana ideologinya, kata Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai.


Sukar Laksana Cadangan 'Hanya Penumpang Berada Di Terminal' - Tiong lai

KUALA LUMPUR: Konsep terbuka lapangan terbang di Malaysia menjadikan cadangan untuk membenarkan hanya penumpang boleh berada di kaunter daftar masuk sukar dilaksanakan.