X Close
Filter by
MAZWIN NIK ANIS

Isa Samad Direman 5 Hari

Rabu, 16 Ogos 2017 12:22 PM

PUTRAJAYA: Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad direman selama lima hari bagi membantu siasatan berhubung pembelian hotel di London oleh Felda Investment Corporation (FIC).

Tiga Pengarah FIC Dipanggil Beri Keterangan

Selasa, 8 Ogos 2017 9:37 AM

PUTRAJAYA: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah memanggil tiga pengarah Felda Investment Corp (FIC) untuk memberikan keterangan mereka berhubung pembelian sebuah hotel di Kuching pada 2014.

FIC: Dua Lagi Direman

Jumaat, 4 Ogos 2017 12:01 PM

PUTRAJAYA: Seorang peguam dan pembantu wanita direman pada Jumaat selepas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) meneruskan siasatan berhubung isu pembelian sebuah hotel mewah di Kensington, London oleh Felda Investment Corporation (FIC).

Bekas CEO FIC Direman Empat Hari

Selasa, 1 Ogos 2017 11:36 AM

PUTRAJAYA: Bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Felda Investment Corp (FIC) Zaid Abdul Jalil direman bagi membantu siasatan berhubung dakwaan pembelian hartanah syarikat itu di London.

Zakaria Tiba Di Pejabat SPRM

Rabu, 7 Jun 2017 3:07 PM

PUTRAJAYA: Presiden Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif Felda Global Ventures Holdings Bhd Datuk Zakaria Arshad tiba di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di sini.

Adam Rosly Direman Lima Hari

Jumaat, 14 April 2017 11:11 AM

PUTRAJAYA: Ketua Angkatan Muda Keadilan Ampang, Datuk Adam Rosly direman selama lima hari bagi membantu siasatan berhubung kekayaannya yang disifatkan luar biasa.

Adam Rosly Tiba Di Mahkamah

Jumaat, 14 April 2017 9:43 AM

PUTRAJAYA: Ketua Angkatan Muda Keadilan Ampang, Datuk Adam Rosly tiba di mahkamah di sini bagi proses mendapatkan perintah reman.

SPRM Jejaki 'Klien' Tan Sri

Sabtu, 1 April 2017 9:27 AM

PUTRAJAYA: Selepas penahanan seorang lelaki bergelar Tan Sri yang didakwa cuba merasuah Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar sebanyak RM2 juta, lebih ramai individu yang 'dibantu' untuk mendapatkan penganugerahan gelaran dan darjah kebesaran akan dipanggil oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). 

  • Mukasurat 1 daripada 8

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan