X Close
Filter by

MUHD IQBAL

Bertugas sebagai mekanik pesawat di Qatar Airways. Aktif sebagai penulis blog sekitar 2005-2012. Menceburi bidang penulisan sajak dan terkini mengulas filem. Telah menerbitkan tiga buku setakat ini.

Merawat Duka Di Pagi Raya

Rabu, 28 Jun 2017 10:32 AM

SELAMAT Hari Raya Aidilfitri kepada semua pembaca mStar Online. Alhamdulillah aku berjaya juga pulang ke tanah air pada Rabu lalu.

Kematangan Qatar Terbukti Di Sebalik Krisis Diplomatik

Rabu, 14 Jun 2017 10:00 AM

SAAT menulis cerita aku untuk kali ini, isu putusnya hubungan diplomatik antara Arab Saudi dan sekutunya dengan Qatar telah memasuk hari yang ke-12. Setakat hari ini, sebanyak 10 negara telah mengambil tindakan mengikut Saudi.

Macam Tak Ada Apa-Apa Di Doha

Rabu, 7 Jun 2017 12:31 PM

RAMADAN yang kelima aku mengambil keputusan untuk pulang ke tanah air. Aku memohon cuti selama lima hari. Dari 1 hingga ke 5 Jun bagi menyambut Ramadan bersama keluarga. Selain itu, menguruskan sedikit persiapan raya.

Rahmat Menang-Menang Sempena Ramadan

Selasa, 6 Jun 2017 11:53 AM

SEINGAT aku, sebulan lalu tular satu berita berkenaan Brunei. Tularannya berkisar tentang perniagaan restoran yang terjejas ekoran undang-undang baru yang dilaksanakan kerajaan Brunei, bahawa semua restoran perlu ditutup di siang hari ketika di Ramadan.

Ujian berpuasa - Cuaca Panas, Hati Pun Panas

Rabu, 31 Mei 2017 12:00 PM

SEWAKTU kalian membaca ini, Ramadan sudah memasuki hari yang kelima. Cuaca di Doha ini semakin terik dengan suhu 43 darjah Celsius. Dan mungkin akan meningkat dari sehari ke sehari.

  • Mukasurat 2 daripada 4

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan