X Close
Filter by

MUHD IQBAL

Bertugas sebagai mekanik pesawat di Qatar Airways. Aktif sebagai penulis blog sekitar 2005-2012. Menceburi bidang penulisan sajak dan terkini mengulas filem. Telah menerbitkan tiga buku setakat ini.

Karom Punya Cerita

Rabu, 6 September 2017 10:01 AM

KEBOSANAN cepat melanda di Doha. Lebih-lebih lagi ketika musim panas. Waktu yang panjang, persekitaran yang berdebu dan hangat, memang menyukarkan.

Villagio Yang Indah Di Mata, Pilu Di Poket

Rabu, 30 Ogos 2017 11:47 AM

PADA awal-awal dulu aku pernah sebut tentang satu pusat beli belah bernama Villagio. Kebetulan pula seminggu ini Izman, jurutera Airbus Malaysia, rakan sepejabat aku dulu, datang ke Doha atas urusan kerja.

'Teksi, Pareey?'

Rabu, 16 Ogos 2017 11:00 AM

DI Timur Tengah ini, kebanjiran warga Filipina memang dirasai benar. Jika di Arab Saudi mereka dipanggil "lipas". Aku sangat tak setuju dengan jolokan itu. Memalukan apabila melabelkan orang seperti itu.

Debaran Menanti Giliran Di Lapangan Terbang

Rabu, 2 Ogos 2017 9:51 AM

DI SEBALIK sesak terik mentari, air mandian yang bersuhu 100 darjah Celsius, selera makan yang sering terpancung, gigil di musim sejuk, ditambah air dingin macam air batu di kala musim sejuk dan krisis di Qatar, ada satu lagi keperitan buat kami di Doha ini.

Berjalan Yang Sia-Sia

Rabu, 26 Julai 2017 10:30 AM

SEBAGAI  peminat gajet, tidak sah rasanya kalau pergi ke sesuatu negara atau tempat itu, aku tidak mencari dan singgah mana-mana kedai menjual gajet atau aksesorinya.

  • Mukasurat 2 daripada 5

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan