KWSP Lancar Aplikasi Mudah Alih Baharu - Niaga | mStar

KWSP Lancar Aplikasi Mudah Alih Baharu

Diterbitkan: Khamis, 3 April 2014 6:27 PM

KWSP

KWSP melancarkan satu aplikasi mudah alih yang dipanggil "EPF i-Akaun" untuk menampung permintaan yang semakin bertambah dalam saluran serahan elektronik.

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) melancarkan satu aplikasi mudah alih yang dipanggil "EPF i-Akaun" untuk menampung permintaan yang semakin bertambah dalam saluran serahan elektronik.

Menurut KWSP, aplikasi mudah alih yang dimajukan secara dalaman itu kini tersedia untuk telefon pintar dan komputer tablet dengan versi Android 2.2 ke atas.

Ia boleh dimuat turun secara percuma daripada Google Play Store. 

"Pada peringkat awal, aplikasi ini hanya memiliki ciri-ciri asas dan dalam masa terdekat, kami akan menggabungkan perkhidmatan-perkhidmatan KWSP lain untuk menawarkan kemudahan yang lebih selesa kepada anggota kami," kata Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif bahagian Operasi KWSP, Datuk Ibrahim Taib dalam satu kenyataan.

Aplikasi mudah alih baharu ini dilengkapkan dengan kalkulator dalam talian bagi membolehkan pencarum mengira anggaran tahunan caruman KWSP mereka dan fungsi-fungsi lain seperti berapa banyak jumlah yang dibenarkan untuk membuat pengeluaran perumahan.

Selain itu, aplikasi mudah alih tersebut juga membolehkan pencarum untuk mengakses profil mereka dan berita terkini mengenai KWS.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan