suria

Pengarang

MAIZATUL NAZLINA

MAIZATUL NAZLINA

Najib, Arul Kanda tiba di Kompleks Mahkamah Jalan Duta

KUALA LUMPUR: Bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tiba di Kompleks Mahkamah Jalan Duta bagi menghadapi pertuduhan berkenaan laporan audit 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Empat didakwa atas tuduhan merusuh di kuil

PETALING JAYA: Empat lelaki yang didakwa terlibat dalam kekecohan berkaitan penempatan semula sebuah kuil di Subang Jaya, dihadapkan ke mahkamah majistret di sini, dengan dakwaan melakukan rusuhan dan menggunakan senjata berbahaya.

Bekas KPN diarahkan bela diri terhadap tuntutan Lim Kit Siang

KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Polis Negara, Tun Mohammed Hanif Omar diarahkan untuk mengemukakan pembelaan terhadap tindakan guaman oleh Lim Kit Siang berhubung ucapan yang dibuat oleh beliau di sebuah konvensyen pada dua bulan lalu.

Sebutan semula kes pengubahan wang haram isteri bekas PM bulan depan

KUALA LUMPUR: Mahkamah Sesyen di sini menetapkan 6 Disember depan untuk sebutan kes melibatkan isteri bekas isteri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Datin Seri Rosmah Mansor.

Permohonan isteri Nazrin ditolak, proses gali semula kubur diteruskan

PUTRAJAYA: Mahkamah Rayuan di sini membenarkan penggalian kubur jenazah Ketua Pegawai Eksekutif, Nazrin Hassan.

Jual kapal mewah Equanimity segera atau nilainya makin susut!

KUALA LUMPUR: Penjualan kapal mewah Equanimity perlu dilakukan segera, menurut perintah mahkamah yang difailkan oleh 1Malaysia Development Bhd (1MDB) dan tiga pihak lain.

Mahkamah Koroner mohon maaf tidak izin wartawan tempatan naik sekali

KUALA LUMPUR: Mahkamah Koroner memohon maaf kepada pihak media kerana hanya membenarkan media asing untuk mengikuti koroner Mahyon Talib dan pasukan mahkamah lain melawat lokasi kejadian mayat model Belanda Ivana Esther Robert Smit ditemukan maut.

Doktor bebas tuduhan sebabkan kematian menantu Ahmad Zahid

KUALA LUMPUR: Seorang pakar obstetrik dan pakar sakit puan dilepas dan dibebaskan oleh Mahkamah Sesyen berkaitan kematian Datuk Syed Alman Syed Alwi dua tahun lalu.

Larangan buku kartun Zunar ditarik balik

KUALA LUMPUR: Kementerian Dalam Negeri menarik balik larangan ke atas buku kartun Zunar berjudul 'Sapuman: Man of Steal', kata peguamnya, N. Surendran.

Wartawan tempatan tidak dibenarkan naik!

KUALA LUMPUR: Lawatan mahkamah ke lokasi di mana model Belanda Ivana Esther Robert Smit ditemukan maut pada Disember lalu mempunyai syarat yang jarang berlaku.