Pengarang | mStar

Pengarang

MAIZATUL NAZLINA

MAIZATUL NAZLINA

Jual kapal mewah Equanimity segera atau nilainya makin susut!

KUALA LUMPUR: Penjualan kapal mewah Equanimity perlu dilakukan segera, menurut perintah mahkamah yang difailkan oleh 1Malaysia Development Bhd (1MDB) dan tiga pihak lain.

Mahkamah Koroner mohon maaf tidak izin wartawan tempatan naik sekali

KUALA LUMPUR: Mahkamah Koroner memohon maaf kepada pihak media kerana hanya membenarkan media asing untuk mengikuti koroner Mahyon Talib dan pasukan mahkamah lain melawat lokasi kejadian mayat model Belanda Ivana Esther Robert Smit ditemukan maut.

Doktor bebas tuduhan sebabkan kematian menantu Ahmad Zahid

KUALA LUMPUR: Seorang pakar obstetrik dan pakar sakit puan dilepas dan dibebaskan oleh Mahkamah Sesyen berkaitan kematian Datuk Syed Alman Syed Alwi dua tahun lalu.

Larangan buku kartun Zunar ditarik balik

KUALA LUMPUR: Kementerian Dalam Negeri menarik balik larangan ke atas buku kartun Zunar berjudul 'Sapuman: Man of Steal', kata peguamnya, N. Surendran.

Wartawan tempatan tidak dibenarkan naik!

KUALA LUMPUR: Lawatan mahkamah ke lokasi di mana model Belanda Ivana Esther Robert Smit ditemukan maut pada Disember lalu mempunyai syarat yang jarang berlaku.

Penjamin, Datin Dera Amah Hilangkan Diri

SHAH ALAM: Mahkamah Tinggi menetapkan Khamis depan untuk mendengar permohonan mengkaji semula hukuman yang dikenakan terhadap wanita bergelar 'Datin' yang didakwa menyebabkan kecederaan parah terhadap pembantu rumahnya selepas dia dan penjaminnya gagal hadir di mahkamah.

Maria Farida Menang Saman, Usahawan Diarah Bayar RM400,000

MAHKAMAH Tinggi Kuala Lumpur memerintahkan usahawan kosmetik iaitu Hadijah Mohamed Mokhtar dan anak perempuannya membayar ganti rugi sebanyak RM400,000 kepada Maria Farida.

Bapa Durjana Dipenjara 48 Tahun

PUTRAJAYA: Seorang bapa berusia 36 tahun dijatuhi hukuman penjara selama 48 tahun dan 24 sebatan kerana didakwa dengan 623 pertuduhan sumbang mahram, serangan seksual dan liwat terhadap anak perempuan berusia 15 tahun, termasuk meliwat mangsa di Makkah.

Tidak Cukup Masa Teliti 599 Tuduhan Liwat, Mahkamah Ditangguhkan

KUALA LUMPUR: Seorang ejen unit amanah mengaku tidak bersalah di atas 150 tuduhan meliwat anak perempuannya dan Mahkamah Sesyen terpaksa menangguhkan kes itu kepada Khamis kerana suspek memiliki sejumlah 599 salah laku seksual terhadap mangsa sejak dia berusia 13 tahun.

Bekas Pengurus Besar Kanan MAHB Didakwa

KUALA LUMPUR: Seorang bekas pengurus besar kanan di Malaysia Airports Holding Berhad (MAHB) didakwa di Mahkamah Sesyen di sini selepas melakukan jenayah salah guna kuasa dengan membuat tuntutan perubatan palsu yang tidak dibiayai oleh syarikat tersebut.

Klik

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

APABILA ke Restoran Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara, kesabaran berpuasa sedikit tergugat melihat deretan juadah berbuka yang disediakan.