Harga Gula Dunia Turun, Kenapa Di Sini Perlu Naik?

Selasa, 23 Mei 2017 3:57 PM

PUTRAJAYA: Kerajaan bertegas tidak akan menaikkan harga gula walaupun terdapat permintaan daripada pengeluar gula untuk berbuat demikian, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Hamzah Zainuddin.


Cuepacs Mohon 'Duit Raya' RM1,000

Selasa, 23 Mei 2017 3:42 PM

KUALA TERENGGANU: Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam Malaysia (Cuepacs) memohon kerajaan mempertimbangkan pemberian bantuan khas sekurang-kurangnya RM1,000 kepada 1.6 juta penjawat awam sebagai persiapan menyambut Aidilfitri tahun ini.


Punca Bot Terputus Hubungan Diketahui

Selasa, 23 Mei 2017 2:20 PM

KUANTAN: Kerosakan alat komunikasi dan kehabisan bekalan minyak merupakan antara punca awal yang dikenal pasti menyebabkan bot kapal KD Perdana terputus hubungan dengan kapal induknya dalam kejadian yang berlaku di perairan Sedili, Johor Sabtu lepas.


Dr M Pertahan Muhyiddin

Selasa, 23 Mei 2017 1:25 PM

PETALING JAYA: Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Tun Dr Mahathir Mohamad mempertahankan presiden parti, Tan Sri Muhyiddin Yassin berikutan beberapa desakan dalaman parti menuntut beliau supaya meletak jawatan.

Rakyat Malaysia Di Manchester Diminta Lapor Diri

Selasa, 23 Mei 2017 11:59 AM

PETALING JAYA: Kementerian Luar menasihatkan rakyat Malaysia yang berada di Manchester Arena, lokasi konsert penyanyi pop Amerika Syarikat, Ariana Grande yang digegar letupan supaya melaporkan diri kepada pihak Suruhanjaya Tinggi Malaysia di London.

Tidak Tolak Jodoh Dengan Tunang Lama

Selasa, 23 Mei 2017 11:33 AM

LAHAD DATU: Jika ada jodoh, Mohd Zulkifli Jefri, 54, iaitu rakyat Malaysia yang terkandas di Kemboja selama 24 tahun itu tidak menolak ketentuan jika disatukan kembali dengan bekas tunangnya Musyahadah Hassan, 46, dalam tempoh terdekat ini.

'Kabel' Tutup Peluang Pekerjaan?

Selasa, 23 Mei 2017 10:23 AM

SHAH ALAM: Ada 'kabel' atau tidak bukan penentu kepada nasib seseorang untuk memperoleh sesuatu pekerjaan.

Cipta Jenama Minyak Sawit Malaysia

Selasa, 23 Mei 2017 8:00 AM

KETIKA Malaysia memasuki abad kedua penanaman kelapa sawit secara komersial, Pengarah Urusan Sime Darby Plantation Sdn Bhd, Datuk Franki Anthony Dass memberi amaran bahawa cabaran yang dihadapi industri itu hanya akan terus meningkat.

  • Mukasurat 1 daripada 32

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan