Pengarang | mStar

Pengarang

SITI SALWA JAMAHUDDIN

SITI SALWA JAMAHUDDIN

Setiap hari, dengar saja nyonya bawah rumah jerit lapar, jiran di atas terus masak untuknya, “Panggil 'cucu', tapi kami tak pernah nampak”

TOLONG menolong antara satu sama lain dalam masyarakat berbilang kaum sangat penting lebih lebih lagi apabila masih ada golongan tidak berkemampuan yang terpaksa bergantung harap kepada bantuan ramai.

Tetamu ditunggu tak tiba, mujur rakan beza bangsa hargai jemputan open house... redah 'jam' walau dijemput saat akhir

BILANGAN tetamu yang dijemput ke rumah terbuka penting buat tuan rumah bagi memastikan masakan yang dimasak mencukupi.

Tuan sakit, kucing langsung tak nak pandang, seminggu sebelum meninggal lagi pelik perangainya... akhirnya 'setia' tepi jenazah

KUCING adalah seekor haiwan namun sering kali terjadi tingkah laku yang ditunjukkan mampu menceritakan segalanya.

Guna Ducati hantar makanan, sanggup ikat lemang di badan “Caj tak tinggi, cover duit minyak dah OK”

PENDAPATAN sampingan boleh dijana dengan melakukan servis penghantar makanan yang mempunyai permintaan ramai dan kian popular.

“Tak sangka sangat teruk sampai macam tu” - Rumah baru beli 2 tahun 'hancur berkecai', penyewa lesap!

KECEWA! Itulah yang dapat mengambarkan perasaan pemilik rumah apabila melihat rumah yang diberi sewa bagaikan 'tongkang pecah' selepas ditinggalkan penyewa tidak bertanggungjawab dalam keadaan yang tidak terurus dan kotor.

Kisah genius muzikal berselindung disebalik topeng dalam 'The Phantom of the Opera' tidak pernah mengecewakan!

TEATER Muzikal popular 'The Phantom Of The Opera' jarang sekali mengecewakan penonton bukan sahaja di Malaysia malah di seluruh dunia.

“Saya doktor, boleh saya tengok?” - Pelajar beranikan diri 'menipu' demi bantu aunty Cina pengsan, kagum sikap rakyat Malaysia

SEMANGAT perpaduan dalam masyarakat berbilang kaum sangat penting bagi memastikan hubungan sesama masyarakat berlainan bangsa sentiasa dikekalkan.

Plat besi pemberian arwah suami jadi kenangan keluarga, “Setiap bulan ibu tak terlepas beli magnet...”

SETIAP individu sudah tentu mempunyai hobi yang tersendiri dan pasti ia lahir daripada minat terhadap sesuatu benda tersebut.

Terima kasih makcik! Disahkan hamil, wanita ini terus teringat kisahnya di Makkah “Balik Malaysia acik doa kau dapat kembar tiga”

KEHADIRAN cahaya mata sentiasa diimpikan setiap pasangan suami isteri selepas mendirikan rumah tangga bersama.

Murid menangis teresak-esak setiap kali guru kesayangan tak masuk kelas, balik rumah sambung lagi, “I love you Sir Khairil”

"GURU ibarat lilin, membakar diri bagi menerangi insan lain."