Pengarang

SITI SALWA JAMAHUDDIN

SITI SALWA JAMAHUDDIN

Tak puas hati beri 2 pek biskut, murid Cina hantar surat hargai makcik cleaner, “Inilah kali pertama dia terima surat, ibu sangat seronok”

SIKAP baik budi pekerti adalah amalan mulia yang perlu diterap dalam diri setiap individu tidak kira golongan muda atau dewasa.

Ramai meremang dengar suara ‘Yuna versi Form 2’! Mak ayah pun terkejut, anak diam-diam dah ada lagu sendiri

KEMAMPUAN dan bakat menyanyi mampu digilap sebaik mungkin walaupun usia baru setahun jagung.

Pasangan OKU ini melekat depan TV tiap malam gara-gara si Puteri Sweet Dreams, "Tergelak tengok scene Mira Filzah buat bahasa isyarat tak tepat"

DRAMA Sweet Dreams lakonan Mira Filzah dan Ben Amir kini umpama fenomena dalam kalangan rakyat Malaysia tanpa mengira usia.

Diuji kanser tahap 4, pesara polis Singh ini tak pernah gagal tabik hormat Jalur Gemilang, “Hingga hari ini bila dengar Negaraku, ayah akan bangun”

BULAN Ogos adalah bulan kemerdekaan untuk negara Malaysia dan kebiasaannya ia disambut dengan gilang-gemilang.

Mesej “sayang aku tak?”, puisi dikirim bakal pengantin jadi petanda persahabatan 15 sekawan bakal tamat... “Kami macam biasalah thumbs up”

PEMERGIAN seorang sahabat ternyata sungguh meruntun hati, lebih-lebih lagi apabila hubungan dan keakraban sudah lama terjalin sejak kecil lagi.

Kejutan konvo cucu tersayang, comel je atuk nenek gayakan baju etnik Kenyah...“Semua tengok dari atas sampai bawah, segan pula saya”

KEPELBAGAIAN kaum dan etnik di Malaysia mempunyai latar belakang sosiobudaya yang berbeza.

Pelajar UPM terkejut, 90 minit sahaja dapat kutip lebih 2,000 puntung rokok di Putrajaya...“Jaraknya dua sentimeter satu sama lain”

TABIAT merokok adalah antara gejala tidak sihat yang wajar dipantau terutama dalam kalangan anak muda, malahan membuang puntung rokok di merata tempat juga bukan satu tingkah laku yang bagus.

Bergelumang dengan haiwan 9 jam sebulan, siswa ini percaya tugas sukarelawan di zoo mampu kikis sikap pentingkan diri

MENGHARGAI habitat haiwan dan mendekatkan diri dengan pelbagai binatang bukan minat yang sedia ada dalam diri setiap anak muda.

Cayalah! Remaja Cina ini belajar seni khat jawi, rakan sekelas Melayu diajar Mandarin, “Kami pernah nyanyi Alif Ba Ta beramai-ramai”

PENULISAN khat dan jawi menjadi bualan hangat netizen baru-baru ini berhubung pelaksanaannya di sekolah-sekolah vernakular.

Cemas! Lembu ‘cabut lari’, berenang ke tengah laut sebelum kena korban, “Ingatkan tak boleh selamat dah...”

PERAYAAN Hari Raya Aidiladha sering disambut meriah oleh golongan Muslim di seluruh Malaysia.