suria

Pengarang

‘Iron Man’ muncul di PPV, hadir janji temu vaksin

PEMUDA itu sebelum ini memakai kostum Spider-Man ketika hadir untuk menerima dos pertama vaksin.

Covid-19: Selepas China, Korea Selatan... Sarawak sekat kemasukan pelawat dari Itali, Iran

PELAWAT asing dari Itali dan Iran pula disekat masuk ke Sarawak, selepas China dan Korea Selatan susulan penularan virus Covid-19.

Bekas timbalan menteri Dr James Dawos Mamit meninggal dunia

BEKAS Timbalan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Dr James Dawos Mamit, meninggal dunia pada malam Isnin dan pemergiannya merupakan satu kehilangan buat Sarawak.

Pengguna FB dipenjara 10 tahun gara-gara hina Islam diarah lalui pemeriksaan mental

SEORANG pengguna Facebook dari Sarawak yang dijatuhkan hukuman penjara 10 tahun kerana menghina Islam akan menjalani pemeriksaan mental susulan arahan daripada Mahkamah Tinggi di Kuching.

Tiga terbunuh, letupan gegarkan CityOne Megamall di Kuching

KUCHING: Tiga lelaki terbunuh selepas satu letupan menggegarkan sebuah pusat membeli-belah di sini, petang Selasa.

Tiga dipercayai maut, beberapa mangsa cedera, letupan di pusat beli-belah di Kuching

KUCHING: Tiga mangsa, kesemuanya lelaki, dipercayai maut dan beberapa lagi cedera selepas satu letupan berlaku di sebuah pusat membeli-belah di sini, Selasa.

Penerbangan ke Sarawak akan ditingkatkan untuk tawar tiket lebih murah

KUCHING: Kementerian Pengangkutan mempertimbangkan untuk meningkatkan jumlah penerbangan antara semenanjung dan Sarawak semasa musim perayaan agar lebih ramai rakyat negeri itu dapat pulang ke kampung halaman mereka.

Bayar Utililiti Guna Sarawak Pay

KUCHING: Sarawak menjadi negeri pertama di negara ini yang melaksanakan sistem dompet elektronik (e-dompet) sekaligus membolehkan rakyat Sarawak membuat bayaran tanpa tunai untuk bil utiliti dan kadar taksiran menggunakan aplikasi Sarawak Pay.

Lagi Kes Rabies

KUCHING: Satu kes wabak jangkitan virus rabies atau penyakit anjing gila membabitkan seorang lelaki berusia 52 tahun disahkan di Sarawak menerusi satu ujian makmal pada Selasa.

Sah! Budak 7 Tahun Positif JE

KUCHING: Kementerian Kesihatan mengesahkan seorang kanak-kanak berusia tujuh tahun dari Taman Sentoria, Kota Samarahan disahkan positif virus Japanese Encephalitis (JE) pada Mei lalu.