Pengarang | mStar

Pengarang

Pengguna FB dipenjara 10 tahun gara-gara hina Islam diarah lalui pemeriksaan mental

SEORANG pengguna Facebook dari Sarawak yang dijatuhkan hukuman penjara 10 tahun kerana menghina Islam akan menjalani pemeriksaan mental susulan arahan daripada Mahkamah Tinggi di Kuching.

Tiga terbunuh, letupan gegarkan CityOne Megamall di Kuching

KUCHING: Tiga lelaki terbunuh selepas satu letupan menggegarkan sebuah pusat membeli-belah di sini, petang Selasa.

Tiga dipercayai maut, beberapa mangsa cedera, letupan di pusat beli-belah di Kuching

KUCHING: Tiga mangsa, kesemuanya lelaki, dipercayai maut dan beberapa lagi cedera selepas satu letupan berlaku di sebuah pusat membeli-belah di sini, Selasa.

Penerbangan ke Sarawak akan ditingkatkan untuk tawar tiket lebih murah

KUCHING: Kementerian Pengangkutan mempertimbangkan untuk meningkatkan jumlah penerbangan antara semenanjung dan Sarawak semasa musim perayaan agar lebih ramai rakyat negeri itu dapat pulang ke kampung halaman mereka.

Bayar Utililiti Guna Sarawak Pay

KUCHING: Sarawak menjadi negeri pertama di negara ini yang melaksanakan sistem dompet elektronik (e-dompet) sekaligus membolehkan rakyat Sarawak membuat bayaran tanpa tunai untuk bil utiliti dan kadar taksiran menggunakan aplikasi Sarawak Pay.

Lagi Kes Rabies

KUCHING: Satu kes wabak jangkitan virus rabies atau penyakit anjing gila membabitkan seorang lelaki berusia 52 tahun disahkan di Sarawak menerusi satu ujian makmal pada Selasa.

Sah! Budak 7 Tahun Positif JE

KUCHING: Kementerian Kesihatan mengesahkan seorang kanak-kanak berusia tujuh tahun dari Taman Sentoria, Kota Samarahan disahkan positif virus Japanese Encephalitis (JE) pada Mei lalu.

Pelajar Kolej Ditahan Kes Buang Bayi

KUCHING: Seorang pelajar kolej berusia 24 tahun ditahan susulan penemuan mayat bayi perempuan di dalam tong sampah di sebuah apartment di Samajaya di sini.

Enam Pegawai Imigresen Sarawak Didakwa Rasuah

KUCHING: Enam pegawai Imigresen Sarawak didakwa atas pertuduhan rasuah di Mahkamah Khas Rasuah di sini Isnin.


Wanita Maut Ditikam Selepas Bertengkar Dengan Teman Lelaki

KUCHING: Pertengkaran antara pasangan kekasih berakhir dengan tragedi apabila seorang wanita ditikam teman lelakinya, dan suspek kemudian bertindak cuba untuk membunuh diri.

Klik

default image

Gangguan bekalan air sementara di beberapa kawasan di KL, Selangor bermula 24 April

PENDUDUK di beberapa kawasan di Kuala Lumpur dan Selangor akan mengalami gangguan bekalan air sementara bermula 24 April ini.

default image

Terokai momen indah di Australia, festival Vivid Sydney pasti mempesonakan!

PASTI teruja. Kota Sydney di Australia bermandikan cahaya dengan penuh warna-warni sempena festival Vivid Sydney yang tentunya memukau pelancong.

default image

Serlahkan kreativiti anak-anak dengan cabaran HP Little Makers yang menyeronokkan!

KREATIVITI anak-anak pastinya menjadi perhatian ibu bapa dalam dunia teknologi yang kini semakin canggih dan berkembang pesat, terutama dalam pembelajaran.