suria

Pengarang

RUBAN ANBALAGAN

RUBAN ANBALAGAN

Adun PAS Calon Timbalan Speaker DUN Selangor

SHAH ALAM: PAS mengeluarkan surat pelantikan sebagai calon jawatan timbalan speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor kepada wakil rakyatnya.


Azmin Mahu Tumpu Usaha Bangunkan Selangor

SHAH ALAM: Menteri Besar Selangor yang baharu, Azmin Ali berkata beliau akan memberi fokus terhadap usaha membangunkan Selangor demi kesejahteraan rakyat dan tidak mahu memikirkan tentang sebarang konspirasi politik. 

Azmin Nafi Dendam Terhadap Khalid

SHAH ALAM: Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali merujuk Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai 'kawan' walaupun kerajaan negeri bertindak memotong peruntukan Skim Mesra Usia Emas (SMUE) bagi kawasan DUN Pelabuhan Klang dan Parlimen Bandar Tun Razak yang diwakili bekas menteri besar itu.

Krisis MB Selangor: Nik Nazmi Mahu Hadi Tarik Balik Kenyataan Terhadap Wan Azizah

KLANG: Ketua Angkatan Muda Keadilan mahu Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menarik balik kenyataannya melabel Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai tidak layak dan tidak berupaya mentadbir kerajaan Selangor.

Khalid Enggan Hadir Pertemuan Dengan Jawatankuasa Disiplin PKR

SHAH ALAM: Tan Sri Khalid Ibrahim kelihatan marah dan menyatakan tidak akan hadir pada pertemuan dengan jawatankuasa disiplin Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang diadakan bagi menjawab tuduhan yang dilemparkan ke atasnya.

Setiausaha Sulit Khalid Buat Laporan Kepada SPRM

SHAH ALAM: Setiausaha sulit Menteri Besar Selangor, Mohd Yasid Bidin telah membuat laporan kepada Suruhanyaja Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), menggesa agar satu siasatan dijalankan ke atas Tan Sri Khalid Ibrahim berhubung sepucuk surat yang mendakwa wujudnya salah laku yang melibatkan wang jutaan ringgit.

Pua dan Liu Perlu Diajar Mengenai Industri Air - MB Selangor

PULAU INDAH: Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim mengecam dua pemimpin DAP yang menyalahkan kerajaan negeri terhadap gangguan bekalan air yang berlaku di beberapa daerah di negeri itu. 

DUN Selangor: Speaker Tolak 10 Soalan 'Remeh' Dr Wan Azizah

 SHAH ALAM:Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, Hannah Yeoh menolak 10 soalan yang dikemukakan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kajang, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail kerana ia disifatkan sebagai 'hal remeh temeh'. 

Bahagian Siling Hotel Concorde Runtuh

SHAH ALAM: Bahagian siling di Hotel Concorde Hotel di sini runtuh pada Khamis tetapi tiada kemalangan jiwa atau kecederaan dilaporkan.